Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm4,5" (245 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Acer Liquid E1 1 Foto Acer Liquid E1 2 Foto Acer Liquid E1 3

Inleiding

De Acer Liquid E1 (V360) is een smartphone met het Android 4.1 Jelly Bean-besturingssysteem en een groot 4,5-inch touchdisplay met een qHD (540 x 960 pixels) resolutie. Het toestel biedt 4GB geheugen, dat uitbreidbaar is middels microSD. Dankzij de 1GHz dual-core processor en 1GB RAM kan je rekenen op degelijke prestaties. Aan de achterzijde is de Liquid E1 voorzien van een 5-megapixel camera met autofocus, LED-flitser en een 720p HD-videorecorder. Aan de voorzijde vind je een VGA-webcam om mee te videochatten. Dankzij het Android-besturingssysteem zijn alle bekende Google-apps (Gmail, Chrome, YouTube, Google Talk) voorgeinstalleerd; meer apps zijn te downloaden via de Google Play Store. Verder ondersteunt de Acer Liquid E1 WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, aGPS en FM-radio. Dit model is ook met dual-sim verkrijgbaar als de Liquid E1 Duo. De E1 is opgevolgd door de Acer Liquid E2.

Verder lezen... 

- Acer Liquid E1 hands-on testAcer Liquid E1 & Z2 preview

Specificaties

De Acer Liquid E1 is voorzien van een 1 GHz ARM Cortex-A9 dual-core processor met 1 GB RAM. De Acer Liquid E1 heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.760 mAh. Met de Liquid E1 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Acer Liquid E1 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Liquid E1 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Liquid E1 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Liquid E1 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid E1

Van de Acer Liquid E1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Liquid E1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Acer Liquid E1 testoverzicht de test

Specificaties Acer Liquid E1

Algemeen
ProductAcer Liquid E1
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen132,0 x 69,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.760 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,5" (245 ppi)
Resolutie960 x 540px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB