Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7.5 Mango
Opslag MB
Scherm3,6" (259 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Acer Allegro 1 Foto Acer Allegro 2

Inleiding

De Acer Allegro (M310) is Acers eerste smartphone met het Windows Phone 7.5 Mango-besturingssysteem. Dankzij dit besturingssysteem is de Allegro zeer gebruiksvriendelijk en krijg je perfecte integratie met sociale netwerken (Facebook, Twitter, MSN Live). Tevens is de Allegro voorzien van Office Mobile, zodat je meteen de beschikking hebt over de mobiele versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. De Allegro beschikt verder over een 3,6-inch touchscreen, een 5-megapixel camera en een 720p HD-videorecorder, WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 2.1 en GPS. Dankzij de Fast Charge-technologie laadt de Allegro snel op. Het geheugen bedraagt 8GB en is niet verder uitbreidbaar. In de Windows Marketplace vind je honderden apps voor de Acer Allegro. Het toestel komt in het wit of zwart.

Apparaat & afmetingen

De Acer Allegro is een Windows Phone met een gewicht van 126 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,6 x 5,9 x 1,3 centimeter. De Acer Allegro is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Acer Allegro ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Allegro kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Acer Allegro kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Acer Allegro heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Allegro heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Acer Allegro bedien je middels een touchscreen. De Acer Allegro heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Acer Allegro is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Allegro draait op Windows Phone 7.5 Mango. Windows Phone 7 is Microsofts mobiele besturingssysteem. Windows Phone 7.5 Mango is de eerste grote update van Windows Phone 7. Met de Mango-update kun je onder meer rekenen op ondersteuning van Internet Explorer 9, multitasking en de Nederlandse taal. Bijzonder is de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen SMS, Facebook, Twitter en Windows Live Messenger (MSN) binnen één conversatie. De populaire toepassingen WhatsApp en Angry Birds voor Mango vind je in de Windows Phone Marketplace.

Multimedia

De standaard geinstalleerde Zune-applicatie ondersteunt AAC, MP3, WMA en WAV audioformaten. Videos zijn af te spelen in H.264 en WMV formaat. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Allegro

Van de Acer Allegro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Acer Allegro beschikbaar.

Specificaties Acer Allegro

Algemeen
ProductAcer Allegro
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht126 gram
Afmetingen116,0 x 59,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7.5 Mango
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB
Scherm
Scherm3,6" (259 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB