Interessant:

Beste mp3-spelers voor tijdens het sporten

topproducten 22 juni 2016 om 11:29

Mp3-spelers zijn nog steeds populair onder sporters. Een kleine goedkope mp3-speler is immers makkelijker mee te nemen tijdens het sporten dan een 5,5-inch smartphone. We zetten de 5 beste mp3-spelers om mee te sporten op een rij.

Sandisk Clip Sport

De SanDisk Clip Sport is een kleine, goedkope en lichte mp3-speler met een degelijke clip, zodat je hem makkelijk kan bevestigen aan je sportkleding. De Clip Sport is wat minder elegant dan bijvoorbeeld de iPod Shuffle. De Clip Sport is ook wat aan de dikke kant. Daarentegen is het spelertje wel voorzien van een ingebouwde radio, display en uitbreidbaar geheugen. Erg fijn is dat je de muziek gewoon middels drag-and-drop op de Clip Sport kan zetten. De accuduur is prima en met een prijs van minder dan € 45 is de Clip Sport ook nog goed te betalen. Prima voor fitness, hardlopen en wielrennen. Let erop dat deze speler niet waterdicht is.

+ Goede clip + Goedkoop + Drag-and-drop

- Knoppen niet goed voelbaar - Niet waterdicht - Ietwat lomp

Sandisk Clip Sport
Sandisk Clip Sport

 

Sandisk Clip Jam

De Sandisk Clip Jam wijkt niet heel veel af van de eerder genoemde Clip Sport. De Clip Jam heeft een wat kleiner scherm, maar biedt verder net als de Clip Sport een fm-radio, uitbreidbaar geheugen en een handige clip om de speler vast te maken aan je sportkleding. Het geheugen bij de Clip Jam bedraagt standaard 8GB, daar waar de Clip Sport begint bij 4 GB. De accu van de Clip Jam houdt het iets minder lang uit dan de Clip Sport. Voor nog geen € 50 koop je de Clip Jam in één van de vijf vrolijke kleuren. Prima voor fitness, hardlopen en wielrennen. Let erop dat deze speler niet waterdicht is.

+ Goede clip + Goedkoop + Drag-and-drop

- Knoppen niet goed voelbaar - Niet waterdicht - Ietwat lomp

Sandisk Clip Jam
Sandisk Clip Jam

Apple iPod Shuffle

De Apple iPod Shuffle is de nestor onder de mp3-spelers in dit overzicht. De Shuffle zag het levenslicht in 2005. De huidige vierde generatie is sinds 2010 verkrijgbaar. De iPod Shuffle is een bijzonder kleine mp3-speler met een stijlvolle metalen behuizing. Een scherm ontbreekt, wat het navigeren door je nummers wat moeilijk maakt. Helaas zit je ook vast aan iTunes om muziek op je iPod Shuffle te krijgen. Ander minpuntje is dat de koptelefoonuitgang ook wordt gebruikt om het apparaatje op te laden en om verbinding te maken met je computer. Hiertoe wordt een heel klein USB-naar-jackplug kabeltje meegeleverd. Handiger was een USB 2.0 aansluiting. De iPod Shuffle is verkrijgbaar voor rond de € 60 met 2 GB geheugen.

+ Redelijke clip + Fraai

- iTunes - Afwijkende kabel benodigd - Niet waterdicht

Apple iPod Shuffle
Apple iPod Shuffle

Samsung Galaxy Gear IconX

Met de Galaxy Gear IconX betreedt Samsung weer de mp3-speler markt. En hoe! De Gear IconX is een set draadloze oordopjes met een ingebouwde mp3-speler. Het opslaggeheugen bedraagt 4 GB, wat genoeg is voor rond de 1.000 nummers. De mp3-speler bedien je door middel van het aanraken van de oordopjes. Dankzij de bluetooth-ondersteuning kan je de oordopjes ook aansluiten op andere bluetooth audiobronnen, zoals bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Door de geïntegreerde hartslagssensor in de oordopjes is de Gear IconX een ideale partner voor tijdens een workout. Door middel van oormeting wordt je hartslag nauwkeurig bepaald. De IconX is spatwaterdicht door een speciale P2i nano coating. De Galaxy Gear IconX wordt geleverd met een opbergdoosje / dock met ingebouwde 315 mAh-accu om de oordopjes onderweg nog een aantal keren bij te laden. De Gear IconX komt in september 2016 op de markt.

+ Ingebouwde hartslagmeter + Volledig draadloos + Opbergbox met ingebouwde accu + Waterdicht

- Duur - Complexe techniek

Samsung Galaxy Gear IconX
Samsung Galaxy Gear IconX

Sony NW-WS410

De Sony NW-WS410 is een koptelefoon met ingebouwde mp3-speler speciaal gericht op sporters. Leuk is dat de mp3-speler ook geschikt is voor zwemmers. De NW-WS410 is namelijk zoutwaterbestendig en stofdicht (IP65/IP68-gecertificeerd) zodat je ook tijdens het zwemmen in de zee, hardlopen op het strand of gedurende een intensieve wandeltocht naar muziek kan luisteren. Handig is de Ambient Sound optie. Bij het inschakelen van deze optie blijven stemmen en ander omgevingsgeluiden, zoals auto's, goed hoorbaar. De ingebouwde microfoons registeren omgevingsgeluiden waardoor je in contact blijft met de omgeving zonder het apparaat uit te moeten schakelen. Wel zo veilig! De NW-WS410 is beschikbaar in een 4GB (NW-WS413) en een 8GB (NW-WS414) uitvoering.

+ Ambient Sound optie + Waterdicht + All-in-one

- Niet goedkoop

Sony NW WS413
Sony NW WS413

portablegear.nl