Interessant:

Handige vakantie- en reisapps

tips 26 juni 2020 om 15:20

Tijdens je vakantie in het buitenland is je telefoon essentieel. Niet alleen om in contact te blijven met het thuisfront, maar ook om de reis goed en voorspoedig te laten verlopen. We zetten een aantal handige vakantie-apps voor je op een rij.

Valuta+

Sinds de invoering van de Euro zijn we behoorlijk verwend. Voor een vakantie in de buurt hoeven we nooit meer een koers om te rekenen. Nooit meer een Duitse Mark of een Spaanse Peseta naar de Nederlandse Gulden terugrekenen. Er zijn natuurlijk tal van landen waar je niet met de euro terecht kan. Dan biedt een valutacalculator uitkomst. Valuta+ is onze favoriet. Met deze app, die werkt zonder verbinding, kan je meer dan 170 valuta omrekenen naar euro's.

Reisapp Buitenlandse Zaken

Met de Reisapp Buitenlandse Zaken blijf je altijd op de hoogte van de veiligheidsituatie in het buitenland. Dankzij deze app heb je altijd toegang tot het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Het is goed om dit reisadvies voordat je op reis gaat te checken, maar met deze app kan dat ook tijdens je reis. De app is niet alleen nuttig in gevaarlijke landen om op de hoogte te blijven van gewapende conflicten of agressie tegen Nederlanders, maar ook als je bijvoorbeeld op vakantie in Spanje (via onze partner TUI) bent biedt de app uitkomst. Noodweer, bosbranden, aanslagen en andere calamiteiten komen immers ook in Europa voor.

Reisapp buitenlandse zaken
Reisapp buitenlandse zaken

Tripit

Bij een reis komt nogal veel elektronisch papierwerk kijken. Denk aan je vliegtickets, hotelreservering, autoreservering en bijvoorbeeld tickets van vooruit geboekte musea en excursies. Met de app TripIt heb je al deze paperassen in één app bij de hand. Het enige wat je moet doen is de documenten door te sturen naar plans@tripit.com, en TripIt zorgt dat deze gekoppeld worden aan je account.

Schiphol app

Een vliegveld app is altijd handig om op je telefoon geïnstalleerd te hebben. De Schiphol app is voor Nederland de meeste gebruikte vliegveldapp. In de app krijg je realtime vluchtinformatie en updates en kan je realtime de wachttijden zien bij de security check. Tevens is er een interactieve kaart aanwezig om je weg te vinden op het vliegveld. Het is handig om van elk vliegveld dat je tijdens je reis gebruikt de bijbehorende vliegveldapp te hebben.

Schiphol app
Schiphol app

Google Translate

Als je de taal van je vakantieland niet machtig bent dan biedt Google Translate uitkomst. Deze gratis vertaalapp vertaalt meer dan 100 talen en spreekt de vertaalde zinnen ook uit. Door een taalset te downloaden kan je de app ook offline gebruiken.

Uber

Uber is een app om snel en taxirit te boeken, zowel overdag als 's nachts. Je hoeft niet meer te parkeren of te wachten op een taxi of bus. Met Uber bestel je een rit via de app, je betaalt handig met je creditcard en in sommige steden contant. Uber is beschikbaar in meer dan 500 steden over de hele wereld. De taxi roep je op via de Uber-app en in de app kan je vervolgens exact zien waar jouw taxi zich bevindt.

Uber
Uber

Douane Reizen app

In de Douane Reizen App kan je overal ter wereld checken wat je mee terug mag nemen in je reisbagage. In de app lees je heel overzichtelijk de regels over het meenemen van geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, dieren, planten, bedragen hoger dan € 10.000 of dure producten. Binnen de EU gelden er andere regels dan buiten de EU. De app helpt je snel bij het vinden van de juiste informatie. Met de app kan je ook heel praktisch valuta, volume en gewicht omrekenen naar euro's en in Nederland gangbare eenheden (zoals kg en liter).

KWF UV-radar

Afreizen naar zonnige locaties is natuurlijk heerlijk, maar aan de zon kleeft ook een gevaar. Hoe vaker je verbrandt hoe groter de kans op huidkanker wordt. Let daarom op met zonnen. Een handig hulpmiddel voor dj bewustwording is de KWF UV-radar app. Met deze app krijg je gepersonaliseerd smeeradvies, waar je ook bent in de wereld. Ondanks dat iedereen weet dat je veelvuldig moet smeren is de app een handige reminder.

Alle apps zijn te vinden in de Google Play Store of in de Apple App Store.

portablegear.nl