Interessant:

Beveilig Fortnite met 2FA

tips 26 augustus 2022 om 15:16

Fortnite bestaat sinds 2017 en is nog steeds immens populair. Een van de redenen is dat het spel gratis beschikbaar is op vrijwel elk platform, van Android en iOS via de PS4 en XBOX tot PC. Cosmetische items kosten wel geld en die betaal je met Vbucks. Om je Vbuck-portemonnee extra te beschermen is 2FA een absolute must.

Gratis Vbucks bestaan niet

Fortnite-ontwikkelaar Epic is de enige partij waar je Vbucks kan aanschaffen. Alle Youtube-films waarin je kan zien hoe je gratis Vbucks kan krijgen zijn dan ook onzin. De makers van deze films mikken puur op reclame-inkomsten. Elke extra kijker levert een (zeer klein) extra bedrag op. Met name films waarin wordt gesproken van cheats en geheime trucs zijn niet waar.

Accounts kunnen worden gestolen

Een groter gevaar zijn gratis Vbucks sites, waarin je wordt gevraagd om je accountgegevens te delen. Als je deze gegevens deelt (nooit doen!) dan kan iemand anders jouw account overnemen. Dit gebeurt dan ook veelvuldig. Met name accounts met veel items zijn veel geld waard. De hackers bekijken je account, passen de inloggegevens aan en verkopen het account door. Een flink gevuld account kan vele honderden euro's waard zijn. Dus klik nooit op deze links!

Gratis 2FA instellen

Je kan de veiligheid van je Fortnite-login verbeteren door middel van tweestapsverificatie (2FA). Dat betekent dat je naast je wachtwoord ook nog een andere wachtwoord of code moet hebben. 2FA moet je wel instellen in je account. Dit moet je doen op je Epic account.

  • Ga naar epicgames.com en log in
  • Ga dan naar account in het menu rechts bovenin
  • Ga naar passwords & security
  • Scroll naar het kopje TWO-FACTOR AUTHENTICATION
  • Nu kan je kiezen 2FA-app of authenticatie via e-mail

Gebruik een 2FA-app

Als je kiest voor een 2FA-app gebruik je een speciale app op je mobiele telefoon om je account extra te beveiligen. In dit artikel leggen we uit hoe je met de gratis app Authy al je accounts extra kan beveiligen. Vind je dit teveel werk dan kan je er ook voor kiezen om 2FA te doen via email. Elke keer als je dan op een ander platform of vanaf een ander IP inlogt krijg je een extra code per email, die je ook nodig hebt om in te loggen. Indien kwaadwillenden al je gebruikersnaam en wachtwoord weten te bemachtigen kunnen ze nog steeds niet inloggen, omdat ze de extra code niet hebben.

Gratis cadeau

Omdat Epic zo min mogelijk gehackte accounts wil, is er vaak een cadeau te verdienen als je 2FA inschakelt. Rond Valantijnsdag kreeg je bijvoorbeeld een speciale Valentine's Day glider cadeau om aan een vriend cadeau te geven. Alleen dat zou al meer dan genoeg reden moeten zijn om je account extra te beveiligen.

portablegear.nl