Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.3
Opslag MB
Scherm6,0" (216 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Sony Xperia T2 Ultra 1 Foto Sony Xperia T2 Ultra 2 Foto Sony Xperia T2 Ultra 3 Foto Sony Xperia T2 Ultra 4 Foto Sony Xperia T2 Ultra 5

Inleiding

De Sony Xperia T2 Ultra is een aantrekkelijk geprijsde 6 inch smartphone / phablet, waarmee je razendsnel mobiel op het internet surft dankzij de 4G LTE ondersteuning. Met een quad-core processor van 1,4 GHz, 1 GB intern geheugen, 8 GB opslagruimte, een 13 megapixel camera en een 3.000 mAh accu staat de Xperia T2 Ultra zijn mannetje.Het 6 inch HD-scherm maakt gebruik van de TRILUMINOS-technologie voor fraaie en heldere beelden. Het scherm reikt tot 2,5 mm van de telefoonrand, waardoor de smartphone een scherm-tot-telefoonverhouding van meer dan 70 procent heeft. De zuinige Stamina mode zorgt ervoor dat de Xperia T2 Ultra zuinig is, wanneer het moet. Tot slot is ook NFC standaard. Met 'one-touch' via NFC kan je bijvoorbeeld direct en eenvoudig muziek, foto's, video's en films van de Xperia T2 Ultra delen met een groot aantal Sony NFC apparaten, waaronder luidsprekers, de SmartWatch, draadloze headsets en televisies.Leuk is dat er aan het camerasysteem nieuwe functionaliteit toegevoegd kan worden door ontwikkelaars. Enkele goede apps die direct beschikbaar zijn, zijn Background Defocus (maak afbeeldingen vol diepte door voorgrondelementen te scheiden van de achtergrond), Timeshift Burst (leg in 2 seconden 31 beelden vast, één seconde voor en één seconde na het indrukken van de sluiterknop, en scroll terug om de perfecte foto te vinden) en Sweep Panorama (maak eenvoudig prachtige en naadloze panorama- of 360 gradenfoto's). Daarnaast is er een steeds groter wordend aantal extra apps om van te genieten zoals Wikitude Places, Evernote, VI Sports en meer. In juni 2014 volgde de Sony Xperia T3.

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia T2 Ultra weegt 172 gram. De afmetingen bedragen 16,6 x 8,4 x 0,8 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 1440 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 1071 uur. De Sony Xperia T2 Ultra is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Xperia T2 Ultra ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia T2 Ultra kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de Sony Xperia T2 Ultra kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Xperia T2 Ultra heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Sony Xperia T2 Ultra bedien je middels een touchscreen. De Sony Xperia T2 Ultra heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,1 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia T2 Ultra is uitgerust met een TFT kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 1080 x 720 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia T2 Ultra draait op Android 4.3. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.3 Jelly Bean is, net als versies 4.0, 4.1 en 4.2, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Deze editie is net als versie 4.2 voorzien van Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Nieuw zijn echter 'restricted user profiles', waarmee ouders kunnen instellen wat hun kinderen mogen zien. Daarnaast wordt vanaf deze Android-editie standaard Bluetooth 4.0 en de energiezuinige Bluetooth SMART-technologie ondersteund. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.3. Voor Android 4.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia T2 Ultra

Van de Sony Xperia T2 Ultra staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia T2 Ultra beschikbaar.

Specificaties Sony Xperia T2 Ultra

Algemeen
ProductSony Xperia T2 Ultra
Aankondiging2014
VerkoopstartVerwacht in Q1
Design
Kleuren

Gewicht172 gram
Afmetingen166,0 x 84,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.3
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 400
Kloksnelheid4 core (max 1,4 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm6,0" (216 ppi)
Resolutie1.080 x 720px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,1 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB