Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
Zoom4x
Scherm2,7"
WiFi
Foto Sony TF1 1 Foto Sony TF1 2 Foto Sony TF1 3

Inleiding

De Sony Cyber-shot TF1 is een solide compactcamera die stevig genoeg is voor alle activiteiten: hij is  bestand tegen sneeuw, zand, stof en vriestemperaturen, en kan ook onder water worden gebruikt tot een diepte van 10 meter (IPX8-certificaat). De sportieve, schokbestendige behuizing is speciaal ontwikkeld om in elke situatie makkelijk te kunnen werken met de camera en bevat handige bedieningsknoppen die op geen enkele manier je fotografeerplezier in de weg staan. De camera past de helderheid van het lcd-scherm automatisch aan het omgevingslicht aan, zodat je opnames steeds duidelijk te zien krijgt, zowel binnens- als buitenshuis. Daarnaast is de Sony DSC-TF1 voorzien van een 16,1-megapixel sensor, 4x optische zoom, Optische SteadyShot-beeldstabilsatie, een 720p HD-videorecorder, Beauty Effect-functionaliteit (om foto's op de camera te retoucheren) en Advanced Flash (vergroot de lichtgevoeligheid voor verder gelegen objecten).

Apparaat & afmetingen

De Sony TF1 is een robuuste compactcamera met een gewicht van 109 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,3 x 6,2 x 2,3 centimeter. De Sony TF1 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en zwart.

Resolutie en lens

De TF1 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 4,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD, microSDHC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de TF1 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 2,7\"-TFT-scherm kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony TF1

Van de Sony TF1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony TF1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Sony TF1 testoverzicht de test

Specificaties Sony TF1

Algemeen
ProductSony Cyber-shot DSC-TF1
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht109 gram
Afmetingen103,0 x 62,0 x 23,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720p (HD) @ 50 fps
Scherm
Scherm2,7"
Touchscreen
Geheugen
MediummicroSD, microSDHC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0