Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie20,4 megapixel
Zoom30x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony HX50 1 Foto Sony HX50 2 Foto Sony HX50 3 Foto Sony HX50 4

Inleiding

De Sony DSC-HX50 is een camera met een 30-voudige optische zoom, een 20,4-megapixel Exmor R CMOS-sensor en een BIONZ-processor. Daardoor biedt de camera ook bij weinig licht scherpe beelden met hoge resolutie. De High-speed Autofocus-functie werkt bij volledig inzoomen dubbel zo snel als bij zijn voorganger en legt zo ook de vluchtigste momenten voor altijd vast. Daarnaast kunnen die momenten meteen met vrienden en familie worden gedeeld dankzij de ingebouwde WiFi. Zo zijn foto's draadloos naar een TV of PC te sturen of via de smartphone rechtstreeks op een sociaal netwerk te posten.Voor meer ervaren fotografen die de details van de opname zelf willen instellen, biedt de Sony DSC-HX50 een wieltje waarmee de belichtingscompensatie kan worden aangepast, plus een tweede knop voor andere handmatige opname-instellingen. Er is ook een Multi Interface-voet waarmee een compatibele elektronische zoeker, flitser of microfoon kan worden aangesloten die laatste is aanvulling voor beter geluid bij Full HD (50p) video-opnames. Verder is er een Multi Terminal waarmee een afstandsbediening kan worden gebruikt. Dit is handig voor close-ups en filmopnames. De Sony DSC-HX50 is ook beschikbaar met GPS als de DSC-HX50V. Dit model is opgevolgd door de Sony HX60(V).

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De HX50 is uitgerust met een 20,4 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 27 - 720 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 30,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Sony HX50

Van de Sony HX50 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony HX50 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Sony HX50 testoverzicht de testen

Specificaties Sony HX50

Algemeen
ProductSony HX50
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht272 gram
Afmetingen108,0 x 64,0 x 38,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie20,4 megapixel
Zoomrange27 - 720 mm
Zoom30x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0