Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie18,2 megapixel
Zoom20x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony HX20V 1 Foto Sony HX20V 2 Foto Sony HX20V 3

Inleiding

De Sony Cyber-shot DSC-HX20V is een compacte en krachtige reiscamera, met 20x optische zoom en een Exmor R CMOS-sensor van 18,2 effectieve megapixels. De 'By Pixel Super Resolution'-technologie verdubbelt het optische zoombereik (tot 40-voudige zoom!) zonder dat de beeldkwaliteit of resolutie afneemt. De 'Extra High Sensitivity'-technologie van de 'Superior Auto'-modus verbetert de fotografieprestaties, vooral in omstandigheden wanneer er weinig licht is. De maximale gevoeligheid is verhoogd tot ISO 12.800 zodat onder lage lichtomstandigheden eerder uit de hand te fotograferen is, dus zonder flitser of statief. Dankzij de Exmor R CMOS-sensor en de zeer snelle BIONZ-processor zijn ook de ruisniveaus aanzienlijk teruggebracht in vergelijking met eerdere Cyber-shot-modellen. Dankzij de 'Superior Auto'-modus kom je praktisch in elke situatie tot een professioneel resultaat. Gissen of zoeken naar de gewenste instelling is niet meer nodig. De nieuwe Cyber-shot detecteert de actuele scène- en opnameomstandigheden, waarna de belichting en de andere instellingen automatisch worden aangepast om te komen tot de beste fotoresultaten. De snelle opnamereactie en vlotte autofocuswerking zijn ideaal voor actiebeelden, vluchtige opnames en close-ups, en helpen om 'split-second'-opnames vast te leggen. De Sony HX20V is verder uitgerust met de verbeterde 'Optical SteadyShot'-functie (voor stabiele ingezoomde beelden, bij zowel foto's als video's), AVCHD Full HD 50p video-opname voor vloeiend HD filmmateriaal, artistieke 'Picture Effect'-modi, 3D-opnamefunctionaliteit, een GPS-functie en uitgebreide handmatige instellingsmogelijkheden.

Apparaat & afmetingen

De Sony HX20V is een 20-voudige optische zoom compactcamera met een gewicht van 254 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,7 x 6,2 x 3,5 centimeter. De Sony HX20V is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De HX20V is uitgerust met een 18,2 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 500 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 20,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Sony HX20V heeft 105 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de HX20V snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 921.600 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony HX20V

Van de Sony HX20V staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony HX20V is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Sony HX20V testoverzicht de testen

Specificaties Sony HX20V

Algemeen
ProductSony Cyber-shot DSC-HX20V
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht254 gram
Afmetingen107,0 x 62,0 x 35,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie18,2 megapixel
Zoomrange25 - 500 mm
Zoom20x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 50 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0