Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
Zoom21x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Samsung WB850F 1 Foto Samsung WB850F 2

Inleiding

De Samsung WB850F is een superzoom-camera in Samsungs nieuwe SMART-serie met 21x optische zoom, een 23mm groothoeklens, een pop-up flitser, een helder 3-inch AMOLED-display en een 16,2-megapixel beeldsensor. Met de WB850F hoef je niet meer met kabels te slepen om je beelden te mailen of op te slaan: via WiFi mail je je beste foto's direct naar de thuisblijvers, deel je ze op Facebook of Picasa en post je je belevenissen op video op YouTube. Foto's zijn ook op te slaan op Samsungs AllShare Play-cloud of via Microsofts SkyDrive cloudservice. Met de GPS- en Live Landmark-functies verlevendigt de WB850F je reizen. Je kunt met een druk op de knop plattegronden van steden downloaden en informatie over interessante plekken in de buurt opzoeken. Met het digitale kompas weet je direct hoe ver je bij de topattractie vandaan bent. Video's zijn op te nemen in 1080p Full HD-kwaliteit en je krijgt de beschikking over volledige handmatige instellingsmogelijkheden. Met de Live Panorama-functies maak je eenvoudig panorama-opnames door simpelweg de camera te bewegen en de opnameknop ingedrukt te houden: de camera combineert de beelden tot één panorama-foto. Een bijzondere functie is 'Split Shot'. Hiermee wordt het scherm in drie aparte secties opgedeeld, waarmee je op drie verschillende manieren details kan vastleggen; de camera combineert ze tot één perfecte afbeelding. De Samsung WB850F is uitgevoerd in het zwart.

Apparaat & afmetingen

De Samsung WB850F is een krachtige compacte superzoom-camera met een gewicht van 232 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,1 x 6,2 x 2,5 centimeter.

Resolutie en lens

De WB850F is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 23 - 483 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 21,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Samsung heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de WB850F snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-AMOLED-scherm (resolutie 614.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Samsung WB850F

Van de Samsung WB850F staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung WB850F is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Samsung WB850F testoverzicht de testen

Specificaties Samsung WB850F

Algemeen
ProductSamsung WB850F
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht232 gram
Afmetingen101,0 x 62,0 x 25,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
Zoomrange23 - 483 mm
Zoom21x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ Full HD
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0