Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,2 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Samsung ST80 1 Foto Samsung ST80 2

Inleiding

De Samsung ST80 is een betaalbare camera die als een bijzondere extra beschikt over WiFi. Eerder bracht Samsung ook al twee camera's met WiFi uit: de Samsung ST1000 en de Samsung ST5500. Dankzij WiFi is het mogelijk om foto's of video's direct te delen zonder dat je de camera met een aparte kabel op de computer hoeft aan te sluiten. Zo kan je bijvoorbeeld direct je foto's en video's uploaden naar sociale netwerksites als Facebook, Picasa, YouTube of Photo Bucket. De Samsung ST80 ondersteunt ook DNLA, waarmee je snel en makkelijk gemaakte afbeeldingen en video's deelt met andere DNLA-apparaten, zoals bijvoorbeeld tv's. De Samsung ST80 bedien je middels het 3-inch touchscreen. Leuke features zijn verder Smart Crop en Smart Auto. Met Smart Crop kan je zonder tussenkomst van een PC je gemaakte foto's bijsnijden en roteren. De Smart Auto functie zorgt ervoor dat de camera zelf de juiste instellingen kiest voor het maken van een perfecte foto. Verder is het mogelijk om met de Samsung ST80 video in HD-kwaliteit op te nemen. De ST80 is begin 2011 officieus opgevolgd door de Samsung SH100.

Apparaat & afmetingen

De Samsung ST80 is een compactcamera met WiFi met een onbekend gewicht. De afmetingen van de camera zijn 9,20 x 5,60 x 1,90 centimeter. De gebruikstijd van de hangt af van de mate van gebruik.

Resolutie en lens

De ST80 is uitgerust met een 14.20 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 35 - 114 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de 3.0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Samsung heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de ST80 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Samsung ST80

Van de Samsung ST80 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung ST80 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Samsung ST80 testoverzicht de test

Specificaties Samsung ST80

Algemeen
ProductSamsung ST80
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen92,0 x 56,0 x 19,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,2 megapixel
Zoomrange35 - 114 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0