Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.5
Opslag MB
Scherm3,1" (186 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Samsung Galaxy Spica 1 Foto Samsung Galaxy Spica 2 Foto Samsung Galaxy Spica 3 Foto Samsung Galaxy Spica 4 Foto Samsung Galaxy Spica 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Spica (modelnummer i5700), ook wel bekend als de Samsung Galaxy Lite, is een compactere en goedkopere versie van de originele Samsung Galaxy (i7500). De Samsung i5700 Spica heeft ten opzichte van het origineel een iets mindere camera (3,2 i.p.v. 5 megapixels) en een snellere 800Mhz-processor (net als de Samsung Jet). Tevens wordt nu het DivX-filmformaat ondersteund. Het toestel draait net als zijn grote broer op Google's Android-besturingssysteem en beschikt over WiFi en HSDPA voor optimale internetervaringen. Net als de Galaxy is de Spica standaard voorzien van Layar, een applicatie waarmee je via een digitale informatielaag over het camerabeeld informatie krijgt over bijzondere dichtbijzijnde gelegenheden, zoals restaurants, winkels of pinautomaten. De Galaxy-serie is inmiddels verder uitgebreid met een derde model: de Samsung Galaxy S (i9000) met een zeer helder 4-inch super-AMOLED-display.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Spica is een compacte Android-smartphone met een gewicht van 124 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,50 x 5,70 x 1,30 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 690 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 650 uur. De Samsung Galaxy Spica is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Spica ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Spica kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Samsung Galaxy Spica kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Spica heeft 128 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Spica heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Samsung Galaxy Spica kan je zowel audio (MP3, eAAC+ en WMA) als video (DivX, MP4, H.263, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Samsung Galaxy Spica heeft een ingebouwde camera met een 3.15 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Galaxy Spica is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De Samsung Galaxy Spica draait op Android 1.5. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.5 Cupcake is in 2009 uitgekomen en is de eerste volwaardige Android-editie. Vanaf deze editie biedt Android onder meer een verbeterde Bluetooth-support en de mogelijkheid om video's en foto's direct vanaf je |Merk| |Product| te uploaden naar YouTube of Picasa. Let op: Android 1.5 ondersteunt niet de populaire apps Angry Birds en WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Spica

Van de Samsung Galaxy Spica staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Spica is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,8. Lees in het Samsung Galaxy Spica testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Spica

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Spica
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht124 gram
Afmetingen115,0 x 57,0 x 13,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag128 MB + microSD
Scherm
Scherm3,1" (186 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB