Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm3,6"
OSAndroid 2.3
Opslag16 GB
WiFi
Foto Samsung Galaxy S WiFi 36 1 Foto Samsung Galaxy S WiFi 36 2 Foto Samsung Galaxy S WiFi 36 3

Inleiding

De Samsung Galaxy S WiFi 3.6 (YP-GS1) (ook bekend als Samsung Galaxy Player 3.6) is een 3,6-inch Android 2.3-mediaspeler. Naast alle bekende Google-apps (Google Talk, YouTube, Gmail) beschikt de Galaxy S WiFi 3.6 over WiFi en een VGA-megapixel webcam om mee te videochatten. Met de 2-megapixel camera zijn daarnaast (eenvoudige) foto's en video's te maken. De 1GHz-processor zorgt voor degelijke prestaties en de speler biedt 8GB of 16GB geheugen. Bluetooth 3.0, Samsungs AllShare DLNA-functionaliteit, aGPS, QuickOffice (voor het bekijken en/of bewerken van Office- en PDF-bestanden), FM-radio, een voice-recorder en Samsungs Social Hub-app zijn ook aanwezig. Additionele apps download je in de Android Market; de officiele Android Market-app is voorgeinstalleerd. Dit model is leverbaar in het zwart of wit. Eerder introduceerde Samsung de Galaxy S WiFi 4.0 (4-inch) en de Galaxy S WiFi 5.0 (5-inch).

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy S WiFi 36 is een 3,6-inch Android-mediaspeler met een gewicht van 109 gram. De afmetingen van de speler zijn 11,6 x 6,2 x 1,0 centimeter. De Samsung Galaxy S WiFi 36 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy S WiFi 36 is verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 16 GB. Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. De Galaxy S WiFi 36 ondersteunt verder nog WiFi, zodat je draadloos bestanden met je PC en anderen kan delen. Dankzij de ondersteuning van Bluetooth kan je ook eenvoudig muziek luisteren met een draadloze headset of draadloze speakers.

Multimedia

Met de Samsung Galaxy S WiFi 36 kan je zowel audio (MP3, WMA, OGG, WAV, FLAC en AAC) als video (AVI, MP4, .3GP, WMV, ASF, MKV en FLV) bestanden mobiel luisteren en bekijken. Met de ingebouwde fotoviewer kan je bovendien JPEG, GIF, BMP en PNG foto's bekijken. De foto's en video's zijn te bekijken op een 3,6\" scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. Deze Samsung is verder voorzien van een ingebouwde FM radio voor live radio onderweg. Daarnaast is het middels de ingebouwde voicerecorder mogelijk om geluiden op te nemen.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S WiFi 36 draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S WiFi 36

Van de Samsung Galaxy S WiFi 36 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S WiFi 36 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Samsung Galaxy S WiFi 36 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy S WiFi 36

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S WiFi 3.6
Aankondiging2011
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht109 gram
Afmetingen116,0 x 62,0 x 10,0 mm
Scherm
Scherm3,6"
Resolutie320 x 480px
Geheugen
OSAndroid 2.3
Opslag8 GB + microSD
Uitbreidbaar
AudioformatenMP3, WMA, OGG, WAV, FLAC, AAC
VideoformatenAVI, MP4, .3GP, WMV, ASF, MKV, FLV
Camera
CameraNee
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
FMTunerNee
VerbindingNee