Interessant:

Samsung Chromebook 2 review


Grote foto
Gearchiveerd
Foto Samsung Chromebook 2 1 Foto Samsung Chromebook 2 2 Foto Samsung Chromebook 2 3

Inleiding

De Samsung Chromebook 2 (XE503C12 / XE503C32) is een Chrome OS-netbook die komt in een 11,6-inch (met 2GB RAM) of een 13,3-inch (met 4GB RAM) uitvoering. Het 13,3-inch model heeft een helder Full HD (1.920 x 1.080 pixels) display. Alle uitvoeringen van de Chromebook 2 bieden een snelle opstarttijd (in minder dan een seconde kun je aan de slag, opnieuw opstarten in minder dan 10 seconden) en de energiezuinige Exynos 5 Octa-processor van Samsung (waarmee je probleemloos kunt multitasken). De Chromebook 2 is geoptimaliseerd voor Google+ Hangouts-messaging en videocalls. Google Chrome OS verzorgt regelmatig auto-updates, zodat je altijd beschikt over de meest recente software en beveiligingsfeatures. Het enige wat je nodig hebt is een Google-account en al je informatie wordt gesynchroniseerd met de Chromebook. De Chromebook 2 wordt geleverd met verschillende software, waaronder smartphoneaccess- en datamanagementservice Air Droid Premium, taakbeheer en collaboration app Wunderlist Pro, en LittleBridge.com, een app om de Engelse taal mee te leren. De Chromebooks zijn voorzien van een stijlvol gestikt design, bekend van de Galaxy Note 3, wat zorgt voor een fraai uiterlijk. Daarnaast kan je rekenen op 2 USB-aansluitingen (1x USB 2.0, 1x USB 3.0), een 720p HD-webcam, HDMI, Bluetooth 4.0 en 16GB geheugen. Met een accuduur van 8,5 uur staan de Chromebook 2 modellen tot slot een volle werk- of schooldag tot je beschikking.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Chromebook 2 is een netbook met een gewicht van 1,4 kilogram. De afmetingen van de netbook zijn 23,2 x 22,4 x 1,7 centimeter. De Samsung Chromebook 2 is verkrijgbaar in de kleuren grijs, wit en zwart.

Hardware

De Samsung Chromebook 2 draait op een 2.1 GHz Samsung Exynos processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het DDR3 RAM werkgeheugen bedraagt 4 GB. De maximale resolutie van het 13,3\" scherm is 1920 x 1080 pixels. Het scherm wordt aangestuurd door een ARM Mali T628 grafische chip. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Chromebook 2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 2 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Chromebook 2 in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Samsung aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Samsung Chromebook 2 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Samsung Chromebook 2 draait op Chrome OS. Chrome OS is het besturingssysteem van Google dat speciaal is ontwikkeld voor het gebruik op (lichtgewicht) notebooks. Het besturingssysteem is in feite een verdere uitontwikkeling van de Chrome-browser. Applicaties voor Chrome OS zijn te downloaden in de Chrome Web Store. In deze Store vind je een speciale Chrome-versie van de populaire game Angry Birds. Deze game is overigens ook te spelen in de Chrome-browser.

Prijzen en beoordelingen Samsung Chromebook 2

Van de Samsung Chromebook 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Chromebook 2 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Samsung Chromebook 2 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Chromebook 2

Algemeen
ProductSamsung Chromebook 2
Aankondiging2014
VerkoopstartVerwacht in Q1
Design
Kleuren

Gewicht1390 gram
Afmetingen232,0 x 224,0 x 17,0 mm