Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows RT
Opslag MB
Scherm10,1" (155 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung ATIV Tab 1 Foto Samsung ATIV Tab 2 Foto Samsung ATIV Tab 3 Foto Samsung ATIV Tab 4 Foto Samsung ATIV Tab 5

Inleiding

De Samsung ATIV Tab (P8510 / P8500) is een 10,1 inch Windows RT-tablet (een voor tablets geoptimaliseerde versie van Windows 8). De tablet weegt maar 570 gram en is slechts 8,9 millimeter dun. Het is het perfecte device voor on-the-go, want de opstarttijd is bijzonder kort. Op de ATIV Tab staat Microsoft Office Home en Student 2013 voorgeinstalleerd, zodat je alle dingen kunt doen die je op een PC gewend bent te doen. De 8.200 mAh batterij zorgt er voor dat de batterij het wel even uithoudt. Handig is dat de ATIV Tab compatibel is met alle Windows-computers en accessoires zoals printers, toetsenborden, projectoren en losse monitoren. Daarnaast is de ATIV Tab voorzien van een 1,5GHz dual-core processor, een 1,9-megapixel frontcamera, een 5-megapixel camera (met een 720p HD-videorecorder), een 1080p Full HD-videospeler, Exchange ActiveSync, een USB 2.0-aansluiting, WiFi, WiFi-Direct, 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0, NFC, miniHDMI-out, aGPS en Samsungs ChatON messenger-app. Dit model is in opgevolgd door de Samsung ATIV Tab 3 (de Tab 2 is vreemd genoeg overgeslagen).

Apparaat & afmetingen

De Samsung ATIV Tab is een Windows 8 tablet met een gewicht van 570 gram. De afmetingen van het tablet zijn 26,6 x 16,8 x 0,9 centimeter. De Samsung ATIV Tab is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

Welke processor de Samsung ATIV Tab gebruikt is onbekend. Het RAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 10,1\"-PLS-scherm is 768 x 1366 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de ATIV Tab ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de ATIV Tab in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Samsung aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Samsung ATIV Tab kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Samsung ATIV Tab draait op Windows RT. Windows RT (RunTime) is een voor tablets-geoptimaliseerde versie van Windows 8, die alleen te vinden is als voorgeïnstalleerde Windows-versie op tablets. Windows RT is niet los verkrijgbaar. Windows RT wordt standaard geleverd met een voor touchscreens geoptimaliseerde versie van Microsoft Office 2013. Deze versie bevat de basisversies van Microsoft Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Windows RT is de enige versie van Windows 8 die niet compatibel is met Windows 7-applicaties. Internet Explorer 10 (vanaf Windows 8.1 RT is dit Internet Explorer 11) en Xbox LIVE-integratie worden wel ondersteund. Apps vind je in de Windows Store.

Multimedia

Windows RT ondersteunt een grote hoeveelheid audio- en videoformaten. Op audiogebied zijn dat AAC, MP3, WMA en WAV. De ondersteunde videoformaten zijn H.263, H.264, MPEG4, WMV. Uiteraard kan je door het installeren van een andere audio- of videospeler de hoeveelheid ondersteunde formaten uitbreiden.

Prijzen en beoordelingen Samsung ATIV Tab

Van de Samsung ATIV Tab staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung ATIV Tab is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Samsung ATIV Tab testoverzicht de test

Specificaties Samsung ATIV Tab

Algemeen
ProductSamsung ATIV Tab
Aankondiging2012
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht570 gram
Afmetingen266,0 x 168,0 x 9,0 mm
IP codering
Accuvermogen8.200 mAh
Besturingssysteem
OSWindows RT
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Opslag32 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (155 ppi)
Resolutie768 x 1.366px
SchermsoortPLS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee