Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,6" (154 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Armani Phone 1 Foto Samsung Armani Phone 2 Foto Samsung Armani Phone 3 Foto Samsung Armani Phone 4

Inleiding

De Samsung Armani Phone, ook wel bekend onder de naam Samsung, P520 is het resultaat van een samenwerking tussen Giorgio Armani en Samsung. De Samsung Armani Phone is een bijzonder fraai afgewerkte touchscreen telefoon. De Giorgio Armani-Samsung mobiele telefoon is het eerste product dat voortkomt uit een nieuwe strategische samenwerking van Giorgio Armani en Samsung. Wat direct opvalt aan het compacte toetsenbord is het 2,6 inch grote LCD-display. Het scherm geeft je een maximale visuele ervaring en maakt de volledige touchscreen gebruikersinterface goed werkbaar. Wanneer je de touch icons op het display aanraakt voel je direct een zachte vibratie. Met de grootte van een creditcard en een dikte van 10,5 mm past de Giorgio Armani-Samsung telefoon mooi in elke handpalm. Ondanks het compacte formaat biedt de Armani Phone een 3 megapixel camera, een muziekspeler voor diverse muziekformaten en een volledige internetbrowser. Ook is de telefoon voorzien van een extern microSD geheugenslot en een Bluetooth stereo headset. Ter bescherming van de telefoon is een leren hoesje van Giorgio Armani inbegrepen. De P520 werd eind 2009 opgevolgd door de Samsung Giorgio Armani II (B7620) Windows Phone.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Armani Phone is een design smartphone met een gewicht van 85 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 8,80 x 5,50 x 1,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 360 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 220 uur. De Samsung Armani Phone is verkrijgbaar in de kleuren grijs en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Armani Phone ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Armani Phone kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Samsung Armani Phone kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Armani Phone heeft 60 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Armani Phone heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Samsung Armani Phone kan je zowel audio (AAC+, MP3 en WMA) als video (H.263 en MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Armani Phone is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter. De Samsung Armani Phone heeft een ingebouwde camera met een 3.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Samsung Armani Phone is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen Samsung Armani Phone

Van de Samsung Armani Phone staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Armani Phone is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,7. Lees in het Samsung Armani Phone testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Armani Phone

Algemeen
ProductSamsung Armani Phone
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht85 gram
Afmetingen88,0 x 55,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag60 MB + microSD
Scherm
Scherm2,6" (154 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB