Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,0 megapixel
Zoom12x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-TZ10 1 Foto Panasonic DMC-TZ10 2 Foto Panasonic DMC-TZ10 3 Foto Panasonic DMC-TZ10 4 Foto Panasonic DMC-TZ10 5

Inleiding

De Panasonic DMC-TZ10 is Panasonic's vlaggenschip voor 2010. Dit ultra-compacte superzoom-model beschikt over een 14 megapixel sensor en over een 25mm LEICA DC VARIO-ELMAR groothoeklens met 12-voudige optische zoom en krachtige Power O.I.S.-beeldstabilisatie. Door de krachtige Venus Engine HDII-processor ben je verzekerd van de snelste beeldverwerking. Dankzij deze processor beschikt de DMC-TZ10 ook over de "Intelligent Resolution Technology". Hiermee worden de kleinste details nog helderder en scherper in beeld gebracht, ook aan de randen. Daarnaast zorgt de "Happy Mode" ervoor dat de kleur, verzadiging en helderheid van foto's en video's geoptimaliseerd wordt. Meest bijzonder aan de Panasonic DMC-TZ10 is echter de geintegreerde GPS-functie. Hiermee krijgen foto's automatisch een geo-tag, zodat je altijd weet waar en wanneer je ze hebt genomen. De foto's kunnen makkelijk worden gekoppeld aan kaarten van online sociale netwerken, zodat je ze eenvoudig deelt met familie en vrienden. De GPS-functie zorgt er ook voor dat de interne klok van de camera zich automatisch aanpast aan de lokale tijd van de plaats waar je je bevindt. Verder is het mogelijk om met de DMC-TZ10 video's in HD-kwaliteit op te nemen. Video's zijn te bewerken en naar YouTube te uploaden met de bijgeleverde PHOTOfunSTUDIO-software. De Panasonic Lumix DMC-TZ10 is beschikbaar in het rood, zilver, blauw, zwart of bruin. Tegelijkertijd met de DMC-TZ10 werd de Panasonic DMC-TZ8 geintroduceerd. Dit model heeft een iets kleiner display (2,7 inch in plaats van 3 inch) en beschikt niet over GPS-functionaliteit. In januari 2011 kreeg de TZ10 een opvolger met de Panasonic DMC-TZ20 (die onder meer beschikt over een 3-inch touchscreen, een 16-voudige optische zoom, een 3D-modus en een Full HD-videorecorder).

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-TZ10 is een compacte superzoom-camera met ingebouwde GPS-functie met een gewicht van 218 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,30 x 6,00 x 3,30 centimeter. De gebruikstijd van de hangt af van de mate van gebruik. De Panasonic DMC-TZ10 is verkrijgbaar in de kleuren rood, zilver, blauw, zwart en bruin.

Resolutie en lens

De DMC-TZ10 is uitgerust met een 14.00 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 300 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 12.0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-TZ10 heeft 15 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de DMC-TZ10 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-TZ10

Van de Panasonic DMC-TZ10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-TZ10 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees in het Panasonic DMC-TZ10 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-TZ10

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-TZ10
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht218 gram
Afmetingen103,0 x 60,0 x 33,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,0 megapixel
Zoomrange25 - 300 mm
Zoom12x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x720@30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0