Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,1 megapixel
Zoom10x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-SZ9 1 Foto Panasonic DMC-SZ9 2 Foto Panasonic DMC-SZ9 3 Foto Panasonic DMC-SZ9 4 Foto Panasonic DMC-SZ9 5 Foto Panasonic DMC-SZ9 6

Inleiding

De Panasonic DMC-SZ9 is een kleine en slanke compactcmaera, maar heeft een aanzienlijk krachtigere zoom dan zijn formaat doet vermoeden. Naast de 10x optische zoom LEICA DC-lens beschikt de camera over een 20x digitale Intelligent Zoom. Onderwerpen die zich veraf bevinden kunnen visueel dichterbij worden gebracht, terwijl de beeldkwaliteit behouden blijft dankzij de toegepaste Intelligent Resolution-technologie. Met behulp van de signaaloutputtechnologie kan de DMC-SZ9 opnames maken bij 10 fps en een volledige resolutie van 16,1 megapixels en bij 5 fps met continue autofocus (AF). Daarnaast maakt deze technologie vloeiende videobeelden in Full HD mogelijk. De framesnelheid, AF-instelling en de opnameresolutie kunnen gemakkelijk worden gekozen op basis van de snelheid waarmee het onderwerp beweegt. De DMC-SZ9 beschikt over een Light Speed AF van ongeveer 0,1 seconden, waardoor ook de meest spontane momenten als foto of video kunnen worden vastgelegd. Foto's zijn via WiFi eenvoudig te delen: je hoeft alleen de WiFi-knop op de camera te selecteren en verbinding te maken met een apparaat met internetfunctionaliteit om beelden online met vrienden te delen, draadloos verbinding te maken met een TV om beelden op een groot scherm te bekijken, foto's draadloos af te drukken of alle foto's op te slaan in de cloud van de LUMIX Club. Foto's kunnen ook voorzien worden van een GPS-locatie, om precies aan te geven waar ze werden gemaakt. Dankzij de geintegreerde GPS-functie kan je de locatie vastleggen en de kaart met bijbehorende foto's direct op de DMC-SZ9 bekijken. Tegelijkertijd met de DMC-SZ9 is de DMC-SZ3 (zonder WiFi en GPS en met een kleiner display) aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Panasonic DMC-SZ9 is een superzoom-camera met WiFi met een gewicht van 126 gram. De afmetingen van de camera zijn 9,5 x 5,6 x 2,2 centimeter.

Resolutie en lens

De DMC-SZ9 is uitgerust met een 16,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 250 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 10,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-SZ9 heeft 90 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Panasonic heeft verder nog WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 230.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-SZ9

Van de Panasonic DMC-SZ9 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-SZ9 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Panasonic DMC-SZ9 testoverzicht de test

Specificaties Panasonic DMC-SZ9

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-SZ9
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht126 gram
Afmetingen95,0 x 56,0 x 22,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,1 megapixel
Zoomrange25 - 250 mm
Zoom10x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720p (HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0