Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,0 megapixel
Zoom12x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-SZ10 1 Foto Panasonic DMC-SZ10 2 Foto Panasonic DMC-SZ10 3 Foto Panasonic DMC-SZ10 4

Inleiding

De Panasonic DMC-SZ10 is een superzoom-camera (12x optische zoom)ádie is voorzien van een groot 2,7-inch LCD-scherm met 460.000 pixels dat tot 180 graden naar omhoog gekanteld kan worden.áHierdoor kan je probleemloos alleen of samen met vrienden zelfportretten maken.áMet de modus Soft Skin kan je de huidtinten aanpassen; de modus Defocusing zorgt voor een diffuse achtergrond om het gelaat in het beeld duidelijk te benadrukken; de modus Slimming verwerkt het gelaat van het portret zodat het er iets slanker uitziet.áDankzij de Optical Image Stabilizer, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector, Intelligent Exposure en Face Detection kan je met de iA (Intelligent Auto) modus het maken van mooie foto's helemaal aan de fotocamera overlaten.áIn de iA mode worden deze veelzijdige functies automatisch geactiveerd, zodat je foto's kan maken zonder de instellingen te hoeven aanpassen telkens als het licht uitgaat.áMet ÚÚn druk op de knop "motion picture" op de bovenkant van de fotocamera wordt dynamische HD video-opname in 1280 x 720p gestart, wat handig is om snel van foto naar video over te schakelen.áDe fotocamera is verder voorzien van Panasonics populaire creatieve functies en in totaal 15 filtereffecten.áMet Creative Control kan je het filtereffect kiezen vˇˇr je op de ontspanknop drukt, zodat je perfect kan zien hoe dit de foto of video zal be´nvloeden.áMet Creative Retouch kan er een filtereffect op een foto worden toegepast nadat deze is genomen.áDe WiFi-connectiviteit van de DMC-SZ10 kan gebruikt worden om de fotocamera rechtstreeks met een smartphone te verbinden door een QR-code te scannen via de "Panasonic Image App" van Panasonic.áSmartphones en tablets kunnen ook als zoeker op afstand dienen: de bediening van de scherpstelling, zoom en de activatie van de sluiter is dan mogelijk zonder de fotocamera zelf aan te raken.áDankzij de functie Instant Transfer worden foto's ook automatisch naar het apparaat verzonden dat de ontspanner bedient.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-SZ10 heeft 80 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De DMC-SZ10 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 288 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 12,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-SZ10

Van de Panasonic DMC-SZ10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-SZ10 is door ÚÚn bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Panasonic DMC-SZ10 testoverzicht de test

Specificaties Panasonic DMC-SZ10

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-SZ10
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht177 gram
Afmetingen99,0 x 60,0 x 30,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
Zoomrange24 - 288 mm
Zoom12x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 (HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB