Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GX80 1 Foto Panasonic DMC-GX80 2 Foto Panasonic DMC-GX80 3 Foto Panasonic DMC-GX80 4 Foto Panasonic DMC-GX80 5 Foto Panasonic DMC-GX80 6

Inleiding

De LUMIX DMC-GX80 is een compacte digitale camera met verwisselbare Micro Four Thirds lenzen. De GX80 is verkrijgbaar met (kit) en zonder lens (enkel body). De camera is compact, licht en stijlvol ontworpen waardoor je de camera makkelijk meeneemt. De camera oogt fraai en ook wat klassiek door een mooie afwerking met retro-leereffect, hoogwaardige gegroefde aluminium knoppen en een dikke, solide grip voor het maken van opnames uit de hand.

Functies

De LUMIX DMC-GX80 is voorzien van veel nieuwe artistieke functies en technologie waarmee je altijd je eigen creatieve draai aan je werk kan geven, zonder ingewikkelde nabewerking. De modus Creative Control biedt 22 filteropties. Daarnaast beschikt de camera over de nieuwe modus L.Monochrome om zwart-witbeelden een rijkere kleurschakeringen te geven waardoor ze qua stijl lijken op een zwart-witfilm. De camera is tevens voorzien van de innovatieve functie Post Focus. Met deze functie kan het scherpstelgebied van het beeld worden aangepast, nádat de opname is gemaakt. Dit betekent dat je de invalshoek van de foto compleet kan veranderen. Zo kies je dus zelf welk gezicht in een drukke straat je scherp wil hebben, maar je kan ook meer warmte toevoegen in de achtergrond van een close-up macro-opname. De Post Focus functie kan je direct na het maken van de foto op het grote touchscreen toepassen.

Beeldstabilisatie en WiFi

De nieuwe Panasonic Dual Image Stabilisation-technologie over 5 assen biedt zowel de body als de lens van de camera goede beeldstabilisatie. Zelfs vanuit de hand en onder het lopen leg je schitterende beelden vast. Ook bij weinig licht of flinke zoom. Handig is verder de mogelijkheid om de GX80 via de ingebouwde WiFi te verbinden met een smartphone of tablet. Hierdoor kan je je smartphone of tablet als viewfinder gebruiken om foto's te makenop afstand.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-GX80 heeft geen intern geheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De DMC-GX80 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GX80

Van de Panasonic DMC-GX80 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GX80 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Panasonic DMC-GX80 testoverzicht de test

Specificaties Panasonic DMC-GX80

Algemeen
ProductPanasonic DMC-GX80
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht426 gram
Afmetingen122,0 x 71,0 x 44,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
VideokwaliteitMPEG4;AVCHD
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB