Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GM1 1 Foto Panasonic DMC-GM1 2 Foto Panasonic DMC-GM1 3

Inleiding

De Panasonic DMC-GM1 is een zeer compacte systeemcamera met een grote Digital Live MOS-sensor, die is gebaseerd op het Micro Four Thirds-systeem (waardoor je kan rekenen op een groot aanbod van verwisselbare lenzen). Dankzij een verscheidenheid aan uitgebreide AF-functies, waaronder Low Light AF, Pinpoint AF en One-Shot AF, kan de camera in zeer veel verschillende opnamesituaties worden gebruikt. Met behulp van de touchscreen-bediening die is ge´ntegreerd in het 3-inch grote scherm met een resolutie van circa 1.036.000 pixels, kan je onmiddellijk scherpstellen op het onderwerp door het aan te raken op het scherm. Ook kan je zo de sluiter bedienen. Met de vingertoppen kan elk doel eenvoudig worden vergroot om nauwkeurig scherp te kunnen stellen.áDe DMC-GM1 beschikt over de Creative Control-modus die naast Time Lapse Shot, Stop Motion Animation en Clear Retouch nog 22 filtereffecten biedt.áMet Stop Motion Animation kan een unieke stop motion video worden gemaakt enámet de Clear Retouch-functie kunnen ongewenste delen van een opname worden gewist. Video's zijn vast te leggen in Full HD-kwaliteit met stereogeluid. Foto's kan je vastleggen in RAW-formaat. Handig is verder de optie voor Focus Peaking (voor meer praktische controle bij het scherpstellen). Tot slot is de DMC-GM1 via WiFi eenvoudig aan een tablet of smartphone te koppelen:ámet de functie Instant Transfer worden foto's na het vastleggen automatisch naar de smartphone of tablet verzonden.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-GM1 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GM1

Van de Panasonic DMC-GM1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GM1 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,8. Lees in het Panasonic DMC-GM1 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GM1

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GM1
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht204 gram
Afmetingen99,0 x 55,0 x 30,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 50i
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0