Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 11
Opslag MB
Scherm6,7" (526 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto OnePlus 9 Pro 1 Foto OnePlus 9 Pro 2 Foto OnePlus 9 Pro 3 Foto OnePlus 9 Pro 4

Inleiding

De OnePlus 9 Pro is tegelijk met de OnePlus 9 geďntroduceerd eind maart 2021. De OnePlus 9 Pro volgt de OnePlus 8 Proop. In de basis zijn de OnePlus 9 en 9 Pro identiek. Zo draaien ze allebei op de nieuwste Qualcom Snapdragon 888 processor, met 8 of 12 GB geheugen en 128 of 256 GB opslagcapaciteit. De toestellen draaien (uiteraard) op de nieuwste versie van Android. OnePlus garandeert minimaal 2 jaar Android updates en minimaal 3 jaar beveiligingsupdates. Naast Android draaien de toestellen op OxygenOS 11. Dit is een grafische schil boven op Android. Deze user interface is erg prettig in gebruik, maar vergt logischerwijs wel wat gewenning als je overstapt vanaf een ander merk.

Scherm en camera OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 Pro heeft een 6,7-inch scherm met een 3.216 x 1.440 resolutie en een maximale helderheid van 1.300 NITS. De 9 Pro gebruikt de zogenaamde Low-Temperature Polycrystalline Oxide (LTPO) technologie. Dit stukje hardware past automatisch de refresh-rate aan op de toepassing die je draait. Als je foto's bekijkt wordt het scherm weinig ververst (10 Hz) en als je aan het gamen bent dan wordt het scherm veel ververst (120 Hz). Dit leidt tot een lager energieverbruik van het scherm. De 9 Pro heeft ook een zeer hoge aanraakgevoeligheid van 360 Hz, voor extreem hoge reactiesnelheid, wat bijvoorbeeld handig is voor gamen. HDR10+ is standaard. Bij de ontwikkeling van de camera is gebruik gemaakt van de kennis en kunde van het Japanse Sony en het Zweedse Hasselblad. De OnePlus 9 heeft 3 camera's én de OnePlus 9 Pro heeft er vier, doordat er een extra 3,3-voudige optische zoomlens aanwezig is.

Opladen

OnePlus heeft altijd tot de absolute top gehoord wat betreft snelladen. Warp Charge 65T laad een toestel van 1 - 100% op in slechts 29 minuten. Zowel de 9 als de 9 Pro hebben een 4.500 mAh accu. Draadloos opladen is ook mogelijk. Bij de OnePlus 9 gaat dit met 15W en bij de 9 Pro met 50W, waarbij je het laatste toestel in 43 minuten volledig draadloos kan opladen. Dit kan zowel horizontaal als verticaal. In tegenstelling tot sommige concurrenten levert OnePlus wel een oplader mee. Deze oplader is krachtig genoeg om ook andere apparaten, zoals laptops en tablets op te laden. Tot slot is het mogelijk om met je toestel ook andere apparaten draadloos te laden.

Besturingssysteem OnePlus 9 Pro

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 11 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 11 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 11 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen OnePlus 9 Pro

Van de OnePlus 9 Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de OnePlus 9 Pro beschikbaar.

Specificaties OnePlus 9 Pro

Algemeen
ProductOnePlus 9 Pro
Aankondiging2021
Verkoopstart2021
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen163,2 x 73,6 x 8,7 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 11
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 888
Kloksnelheid0 core (max 8 MHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB
Scherm
Scherm6,7" (526 ppi)
Resolutie1.440 x 3.216px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera16,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C