Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Foto O2 XDA 1 Foto O2 XDA 2

Inleiding

De O2 XDA is een organiser met ingebouwde GSM telefoon en GPRS modem. Dus faxen, emailen en internetten kan allemaal. En dat ook nog eens supersnel! Natuurlijk ook nog de mogelijkheid om MP3 en WMA muziek te luisteren.

Apparaat & afmetingen

De O2 XDA is een pda-organiser met een gewicht van 201 gram. De afmetingen van de organiser zijn 12,90 x 7,30 x 1,80 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 150 uur.

Processor, geheugen en connectivity

Het rekenkundige hart van deze O2 bestaat uit een Intel StrongARM processor met een kloksnelheid van 206 MHz. De O2 XDA heeft 32 MB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze O2 heeft verder nog IRDA (infrarood).

Multimedia

Met de O2 XDA kan je MP3 en WMA muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. Ook een voicerecorder hoort tot de standaarduitrusting.

Bediening en besturingssysteem

De O2 XDA is uitgerust met een TFT kleurenscherm (4.096 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels. De O2 XDA draait op PocketPC. PocketPC is de voorloper van Windows Mobile, Microsofts mobiele besturingssysteem. Het staat daarom ook wel bekend als 'Windows Mobile Classic'. In 2002 werd voor het eerst PocketPC-toestel geintroduceerd. Sinds 2003 is de naam officieel vervangen door Windows Mobile.

Prijzen en beoordelingen O2 XDA

Van de O2 XDA staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de O2 XDA beschikbaar.

Specificaties O2 XDA

Algemeen
ProductO2 XDA
Aankondiging2002
Verkoopstart2002
Design
Kleuren

Gewicht201 gram
Afmetingen129,0 x 73,0 x 18,0 mm