Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
Scherm2,4" (167 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Nokia N78 1 Foto Nokia N78 2 Foto Nokia N78 3 Foto Nokia N78 4

Inleiding

De Nokia N78 is een krachtige multimediatelefoon, in een compact formaat. Nokia zelf spreekt van een multimedia-computer die gebruikers mobiele toegang biedt tot muziek, navigatie en fotografie. Dankzij de ingebouwde aGPS navigatie kan je met de N78 gemakkelijk navigeren. Handig is dat bij het nemen van een foto (3,2 megapixels) direct de locatie, waar de foto is genomen, wordt opgeslagen. Later kan je je foto's dan bijvoorbeeld weergeven op Google Maps of in andere mapsoftware. Verder heeft de N78 Bluetooth en WiFi en het is het eerste mobieltje dat tegelijkertijd voor Europa en Noord-Amerika zal verschijnen. Op muziekgebied biedt de N78 nog een tweetal leuke features. De N78 is namelijk voorzien van ingebouwde speakers, waardoor je het toestel ook kan gebruiken als muziekspeler zonder koptelefoons. Handig is ook de ingebouwde fm-transmitter. Hiermee speel je je muziek af op bijvoorbeeld de autoradio of de radio in de huiskamer. Het toestel is geschikt voor nieuwe Nokia services zoals de Nokia Music Store, Nokia Maps en Share on Ovi. De Nokia N78 vervangt de Nokia N73.

Apparaat & afmetingen

De Nokia N78 is een mobiele telefoon met een gewicht van 102 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,30 x 4,90 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 260 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 320 uur. De Nokia N78 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, bruin en wit.

Bel- & datafuncties

De Nokia N78 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de N78 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Nokia N78 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Nokia N78 heeft 70 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De N78 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de Nokia N78 kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+ en WMA) als video (MPEG en .3gp) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De N78 is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Nokia N78 heeft een ingebouwde camera met een 3.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Nokia N78 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De Nokia N78 draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Nokia N78

Van de Nokia N78 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia N78 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees in het Nokia N78 testoverzicht de testen

Specificaties Nokia N78

Algemeen
ProductNokia N78
Aankondiging2008
Verkoopstart2008
Design
Kleuren

Gewicht102 gram
Afmetingen113,0 x 49,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag70 MB + microSD
Scherm
Scherm2,4" (167 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB