Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
SchermOnbekend
CameraNee
Foto Nokia N-Gage QD 1 Foto Nokia N-Gage QD 2 Foto Nokia N-Gage QD 3

Inleiding

De Nokia N-Gage is nooit het succes geworden waar Nokia op gehoopt had. Er waren ook veel punten van kritiek op de originele N-Gage. Nokia zet echter door en introduceert de N-Gage QD. Veel van de originele problemen zijn opgelost.

Apparaat & afmetingen

De Nokia N-Gage QD is een telefoon met een gewicht van 137 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 13,40 x 7,00 x 2,10 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 200 uur.

Bel- & datafuncties

De Nokia N-Gage QD ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de N-Gage QD kan je mobiel internetten dankzij de GPRS ondersteuning. De snelheid is vergelijkbaar met internet over de vaste telefoon. Met de Nokia N-Gage QD kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Nokia N-Gage QD heeft 3 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De N-Gage QD heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Nokia N-Gage QD kan je MP3 muziekbestanden afspelen. De kwaliteit van deze bestanden is vergelijkbaar met cd-kwaliteit. De N-Gage QD is voorzien van een voicerecorder. Een ingebouwde FM radio ontbreekt echter.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf. De Nokia N-Gage QD is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 176 x 209 pixels. De Nokia N-Gage QD draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Nokia N-Gage QD

Van de Nokia N-Gage QD staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia N-Gage QD beschikbaar.

Specificaties Nokia N-Gage QD

Algemeen
ProductNokia N-Gage QD
Aankondiging2004
Verkoopstart2004
Design
Kleuren

Gewicht137 gram
Afmetingen134,0 x 70,0 x 21,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag3 MB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie176 x 209px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidGPRS
DualSIM
VerbindingUSB