Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSSymbian S60
Opslag MB
Scherm2,2" (182 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Nokia C5 1 Foto Nokia C5 2 Foto Nokia C5 3 Foto Nokia C5 4 Foto Nokia C5 5

Inleiding

De Nokia C5-00 is een mid-range candybar en is het eerste model in Nokia's nieuwe C-serie. De C5 is een mid-range model dat prima geschikt is voor 'social networking en sharing'. Met de C5 is het mogelijk om je favoriete contactpersonen direct te bellen, te mailen of te sms'en via een snelkoppeling op het startscherm. Ook kan je in één oogopslag de Facebook-status van je vrienden zien. De Nokia C5 is verder voorzien van een 3,2 megapixel camera, 3G/HSDPA voor snel mobiel internet en aGPS met Ovi Maps om mee te navigeren. Het toestel draait op Symbian S60 3.0 en wordt geleverd met een 2GB geheugenkaart. E-mailaccounts van Ovi Mail en van andere e-maildiensten openen is eveneens mogeijk; de C5 is uitgerust met Nokia Messaging, een service die berichten van verschillende e-maildiensten automatisch doorstuurt naar de mobiele telefoon. De Nokia C5 is verkrijgbaar in een witte of een grijze uitvoering. Na de C5-00 is ook de Nokia C5-03 (met volledig touchscreen) geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Nokia C5 is een mid-range candybar met een gewicht van 89 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,2 x 4,6 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 670 uur. De Nokia C5 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Nokia C5 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de C5 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Nokia C5 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Nokia C5 heeft 50 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De C5 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Scherm, camera & bediening

De Nokia C5 heeft een ingebouwde camera met een 3,2 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Nokia C5 is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Nokia C5 draait op Symbian S60. Symbian is een mobiel besturingssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Symbian S60, en dan voornamelijk editie 3.0 en 5.0, is een van de meest toegepaste mobiele besturingssysteem op Nokia-smartphones. De meeste Symbian S60 3.0 of 5.0-telefoons ondersteunen WhatsApp en Angry Birds; beide apps vind je in Nokia's Ovi Market.

Prijzen en beoordelingen Nokia C5

Van de Nokia C5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia C5 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Nokia C5 testoverzicht de testen

Specificaties Nokia C5

Algemeen
ProductNokia C5
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht89 gram
Afmetingen112,0 x 46,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.050 mAh
Besturingssysteem
OSSymbian S60
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag50 MB + microSD
Scherm
Scherm2,2" (182 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB