Interessant:

60 jaar extra voor mobieltje in cel

nieuws 20 mei 2009 om 08:30

Een 38-jarige gevangene in Texas is veroordeeld tot 60 jaar extra gevangenisstraf omdat hij zonder toestemming een mobieltje in zijn cel had.

De straf komt nog eens bovenop de 25 jaar die de man al moest uitzitten voor herhaalde diefstal van motorfietsen en auto's. Hiervoor werd de man in 1993 veroordeeld. In plaats van in 2018 komt de man nu dus pas vrij in 2078, als hij inmiddels hoogbejaard is.

Het mobieltje werd ontdekt toen de man zich verdacht gedroeg bij een controle van zijn cel. Hij rende namelijk hard weg en gooide zijn telefoon over de muur van de gevangenis. Helaas voor hem werd het ontdekt en werd hij veroordeeld tot de 60 jaar extra gevangenisstraf.

Normaal is de extra gevangenisstraf voor dit vergrijp overigens slechts 2 tot 10 jaar. Hardnekkige recidivisten, zoals deze gevangene, kunnen echter extra gevangenisstraf van 25 tot 99 jaar of zelfs levenslang krijgen.

In het verleden proberen gevangenen al mobieltjes in het gevang te smokkelen met postduiven, in cakes en in hun lichaam. Er zijn zelfs speciale bajeshonden die mobieltjes ruiken.

The Palestine Herald