Interessant:

Netbooks met NVIDIA ION-kaart op komst

nieuws 28 april 2009 om 11:00

Vanaf juni zullen er netbooks op de markt komen die beschikken over meer grafische kracht dan de huidige generatie netbooks, dankzij een NVIDIA ION-grafische kaart.

Dat meldt elektronicawebsite Pocket-lint.com. De site meldt niet welke fabrikanten als eerste met netbooks met een NVIDIA ION-kaart zullen komen. Wel is duidelijk dat enkele "grote" spelers in het netbooksegment modellen met deze kaart zullen aankondigen op de Computex-beurs, die begin juni in Taiwan plaatsvindt.

De meeste netbooks maken nu gebruik van een niet bijzonder krachtige Intel GMA-grafische processor. Met een NVIDIA ION-kaart zullen netbooks meer grafische kracht krijgen. Op de website van NVIDIA is te lezen dat nieuwe mini-notebooks met deze grafische kaart "10x snellere graphics en video transcoding ondersteunen, evenals een Full HD video-decoder en -display". Tevens zijn deze modellen "Windows Vista Premium en Windows 7 ready".

Al met al worden netbooks steeds krachtiger, want ook Intel komt met een nieuwe (en energiebesparende) Moorestown-processor voor mini-laptops. Of al deze nieuwe toevoegingen de nieuwe netbooks niet flink veel duurder maken, is afwachten. Tenslotte zijn netbooks vooral ook populair om de relatief lage prijs.

Pocket-lint.com