Interessant:

Samsung C450 teruggeroepen wegens straling

nieuws 20 januari 2009 om 15:15

Samsung roept bezitters van de Samsung C450, die het toestel na na 1 september 2008 in bezit hebben gekregen, op om het toestel terug te brengen; het toestel zou te veel straling afgeven.

De Samsung C450 is onder meer verspreid via promotieacties met Telfort, ING/Postbank en De Telegraaf. Het toestel zou onder zeer uitzonderlijke omstandigheden een te hoge sar-waarde (stralingswaarde) hebben.

Om het zeker voor het onzekere te nemen roept Samsung het toestel echter terug. Als je in bezit bent van een C450 kun je deze gratis omruilen voor een Samsung M150. Geregistreerde Samsung C450 bezitters worden hierover deze week per brief nader ge´nformeerd. Voor meer informatie over de omruilactie kun je kijken op www.samsungmobile.nl/c450/. Op deze website kun je ook eenvoudig achterhalen of je toestel na 1 september 2008 uitgeleverd is en of je hem dus kan omruilen.

De hoge SAR-waarde van het toestel is opmerkelijk, omdat Samsung in een vergelijkende test van PortableGear juist veel mobieltjes met lage SAR-waardes in het assortiment bleek te hebben.

Samsung