Interessant:

Nierproblemen door mobieltje

nieuws 30 december 2009 om 09:30

Volgens Britse wetenschappers kan de straling van mobiele telefoons leiden tot nierproblemen, zoals een snellere aanmaak van nierstenen; daarnaast kan er ook hartfalen optreden.

Eerder legden onderzoekers al verband tussen straling van mobiele telefoons en tumoren, hoofdpijn en versnelde ouderdom. Nu zeggen de wetenschappers dat door de lage straling van de mobieltjes er haemoglobine (een soort stof) uit de rode bloedcellen gaat lekken. De opbouw van deze stof, die zuurstof door het lichaam transporteert, zou kunnen leiden tot hartkwalen en nierstenen.

Vorige maand beweerden verder twee Zweedse wetenschappers dat mobiele straling ervoor kan zorgen dat prote´ne en giftige stoffen sneller in de hersenen kunnen lekken, waardoor ziektes als Alzheimer, multiple sclerosis en Parkison sneller zouden kunnen optreden.

De wetenschappers willen dan ook dat de overheid meer maatregelen neemt om tegen het gevaar van straling van mobiele telefoons te waarschuwen. PortableGear schreef eerder een artikel over het gevaar het GSM-straling.

MINA