Interessant:

Minimalistische spycam voor aspirant-007

nieuws 24 december 2008 om 12:38

Minox heeft de Digital Spycam geintroduceerd; een minimalistische 'spionagecamera' in miniatuurformaat, waarmee je als een echte 007 stiekem foto's kan nemen.

Minox Digital Spycam

De Minox Digital Spycam heeft afmetingen van slechts 8 x 3 x 2 cm, zodat je hem makkelijk kan verstoppen in je handpalm. Volgens Minox kan de Spycam dankzij een resolutie van vijf miljoen pixels wedijveren met de 'traditionele' digicompacts. Het toestel is uitgerust met een 42 mm objectief met diafragma-opening f/2.8.

De optische zoeker van de Spycam laat toe om snel te kijken en raak te klikken, ook in schemerlicht. Is er niet genoeg licht, dan treedt de ingebouwde flitser in actie. Er kan ook een losse flitser opzij op de camera bevestigd worden.

Minox Digital Spycam

Op het discrete 1,5" monitorscherm kunnen de gemaakte shots en filmpjes bekeken worden. De gegevens worden veilig opgeslagen op micro SD-kaartjes met capaciteiten tot 16GB of in het interne geheugen van 128 MB.

Voor de echte aspirant-spionnen bracht fabrikant Sony Ericsson dit jaar ook een speciale James Bond-editie van de Sony Ericsson C902 uit.

portablegear.nl