Interessant:

Sony introduceert superdunne MP3-spelers

nieuws 1 september 2008 om 07:30

Sony heeft op de IFA in Berlijn de nieuwe S-serie lichtgewicht Sony Walkmans gepresenteerd; met 9,9 mm is de NWZ-S630F een van de dunste MP3-spelers op de markt.

De S-serie beschikt over 'content transfer'-software om zo eenvoudig mogelijk muziek over te zetten. Met de WALKMANS uit de S-serie is naast eigen muziek, ook muziek afkomstig van alle populaire downloadsites te beluisteren. Via de meegeleverde 'content transfer'-software zijn eenvoudig via de 'drag en drop'-functionaliteit muziek, video's, podcasts en afspeellijsten van iTunes naar de WALKMAN te slepen (uitgezonderd DRM-bestanden).

Sony NWZ-S630F-serie

Deze S-serie is tevens de eerste WALKMAN die op basis van een twaalf tonen analyse-technologie en 'Low Complexity Music Information Retrieval'-technologie (LCMIR) een selectie maakt uit de muziekcollectie, passend bij de gemoedstoestand die je op dat moment hebt. SensMe doorzoekt de muziekcollectie op basis van de snelheid en het ritme van de muzieknummers en creëert zo elf thematische afspeellijsten van pop tot easy listening.

Sony NWZ-S630F-serie

Ook getoond werd de slanke en lichte NWZ-E430F-serie (beschikbaar in vier kleuren) en nieuwe modellen in de NWZ-B-serie (eveneens verkrijgbaar in vier verschillende kleuren).

De NWZ-B133 en NWZ-B135 zijn beschikbaar in september en kosten respectievelijk 39,99 en 49,99 euro. De NWZ-E435 is beschikbaar in oktober en kost 79,99 euro, de NWZ-E436 kost 89,99 euro en de NWZ-E438 kost 119 euro. De NWZ-S638 is beschikbaar vanaf oktober en kost 149 euro en de NWZ-S639 kost 199 euro.

Andere producten die Sony op de IFA toonden, waren de Sony Cyber-shot T500 (een 10,1 megapixel camera met HD video) en de Sony Rolly - een ovale mp3-speler die zijn emoties laat zien door rond te draaien en te dansen op het ritme van de muziek en die al lange tijd in Japan uit is - werd voor de Nederlandse markt aangekondigd.

portablegear.nl