Interessant:

The Phone legt tv-programma's stil

nieuws 12 april 2008 om 08:00

Albert Verlinde en Daphne Bunskoek van RTL Boulevard evenals Matthijs van Nieuwkerk van De Wereld Draait Door vonden afgelopen donderdag tijdens de live-uitzendingen 'The Phone' onder hun tafel.

Minuten lang was de opvallende ringtone tijdens de programma's te horen en zochten de presentatoren zich rot naar het telefoontje. Eenmaal opgenomen werd hen direct duidelijk dat het om een ludieke actie ging ter promotie van het AVRO programma The Phone dat zondagavond om 21.45 uur van start gaat op Nederland 3.

The Phone bij De Wereld Draait Door

In The Phone, waarvan Beau van Erven Dorens medebedenker en producent is, worden nietsvermoedende mensen verrast door de ringtone van een telefoon, die op elke willekeurige plek in Nederland kan afgaan. Degene die de telefoon opneemt, wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een avontuurlijk spel waarmee hij 25.000 euro kan winnen.

Zo ook de presentatoren van RTL Boulevard en De Wereld Draait Door. Vlak achter elkaar verstoorde de opvallende ringtone de verschillende live-uitzendingen en verraste de presentatoren. Daphne sprak in Boulevard al direct van "The Phone Gate". Matthijs nam net te laat op en miste hierdoor zijn kans.

The Phone bij RTL Boulevard

"Met deze actie wilden wij op een unieke en opvallende manier het programma uitleggen; The Phone kan werkelijk overal opduiken en iedereen maakt dus kans op 25.000 euro. Wij zijn van mening dat de boodschap over is gekomen en kijken dus terug op een geslaagde actie. We willen benadrukken dat de redacties en presentatoren op geen enkele wijze betrokken waren bij deze actie." Aldus de AVRO.

Ook de online game van The Phone gaat zondagavond van start. Direct na de uitzending kunnen de spelers op zoek gaan naar een koffer met 25.000 euro die de AVRO ergens in Nederland heeft verstopt.

portablegear.nl