Interessant:

Navigatiesysteem voor skiers

nieuws 19 februari 2008 om 10:30

Vanaf begin dit jaar is het mogelijk om in enkele bekende ski-gebieden een gps-navigatieapparaat voor skiėrs te huren, genaamd de Satski. De Satski is makkelijk mee te nemen, want niet veel groter dan een pak speelkaarten.

De Satski werkt hetzelfde als een TomTom: het apparaat ontvangt radiosignalen van op z'n minst vier gps-satellieten. Hierna wordt de tijd berekend hoelang het signaal erover heeft gedaan om ontvangen te worden; met al deze informatie wordt je positie als skiėr bepaald.

De Satski bestrijkt voorlopig kaarten van acht bekende skigebieden, waaronder Val d'Isčre, Val Thorens en La Plagne. In de Satski zijn ook pistes, skiliften, restaurants en hotels opgenomen. Je kan dus makkelijk een skiroute plannen langs al je favoriete pistes. Daarnaast houdt de Satski bij welke hoogteverschillen je passeert, wat je snelheid is en hoeveel kilometer je al hebt afgelegd.

Satski

De Satski is voorlopig alleen te huur, voor 35 euro per dag of 90 euro per week. Navigatie op kleinere schaal wordt de laatste tijd steeds populairder. Nokia introduceerde onlangs de Nokia 6210 Navigator, waarin navigatie voor wandelaars is opgenomen.

Intermediair