Interessant:

Chicklit op je mobieltje

nieuws 5 februari 2008 om 08:30

Uitgever Gottmer uit Haarlem begint met de verkoop van chicklit, romans door en voor vrouwen, voor mobiele telefoons. Je kan de chicklit kopen via sms of de speciale movels-portal.

'Movels' is een samentrekking van 'mobile' en 'novels', oftewel mobiele romans; de portal is te vinden op Movels.eu. De introductie van de movels is voor Gottmer een proef om te zien of Nederlandse jongeren interesse hebben in het lezen van boeken op hun mobieltjes.

De movels moet je betalen via drie premium-SMS'jes 1,50 euro, in totaal kosten ze dus 4,50 euro. Het eerste hoofdstuk is echter gratis te lezen. Schrijvers kunnen zelf hun romans uploaden, mits ze bewijzen over de rechten te beschikken.

Elke roman is in feite een mobiele applicatie; je kan de fontgrootte kiezen, of je op wit op zwart of zwart of wilt lezen en de applicatie houdt bij waar je bent gebleven.

In januari kwamen al wel e-boeken in de Nederlandse bibliotheken. Ook zijn er al enkele e-readers op de markt, zoals de iLiad en Amazons Kindle. In Japan zijn sms-romans al enige tijd populair.

Emerce