Interessant:

Mobieltje met uitvouwbare display

nieuws 24 januari 2008 om 09:30

Het Nederlandse bedrijf Polymer komt met de Readius, 's werelds eerste mobieltje met uitvouwbare display. Het mobieltje heeft het formaat van een normale GSM maar is voorzien van een 5-inch uitvouwbaar scherm.

Op het scherm kan je e-mail, podcasts, tekstdocumenten, nieuws en blogs bekijken of luisteren. Een uitvouwbaar scherm (fold-out display) is nog iets nieuws in de mobieltjesindustrie. Je kan gebruik maken van een veel groter scherm, zonder dat je telefoon veel groter hoeft te zijn. De Readius past bijvoorbeeld makkelijk in je broekzak en toch heb je een groot 5-inch display. Het scherm is nog wel in zwart en wit. Door het grote zwart-witte beeldformaat en de grijze vormgeving lijkt het mobieltje een beetje op de e-reader van Amazon, de Kindle.

Polymer Vision Readius

Content op de Readius kan je updaten met gebruik van het 3G mobiele telefoonnetwerk, een snel datanetwerk voor GSMs. De telefoon zal dus geen gebruik maken van WiFi.

De Readius wordt in de loop van 2008 verwacht, maar het is nog onbekend wat de prijs zal zijn en of Polymer de unieke GSM ook op de Nederlandse markt zal uitbrengen.

InventorSpot