Interessant:

Sony in ringtones

nieuws 21 november 2002 om 17:12

Sony Music Entertainment heeft een klein Amerikaans bedrijfje in wireless entertainment opgekocht. Dit past in de strategie van Sony Music om zijn producten voor mobiele telefoons uit te breiden.

Het bedrijfje (Run Tones) en zijn management zullen de kern vormen van Sony's, nieuw op te richten, Sony Mobile Products groep. Dit onderdeel van Sony Music zal zich richten op gebruikers van mobiele apparaten zoals GSM's, PDA's ed. Het zal services aanbieden zoals ring tones en het online beluisteren van muziek.

Sony en andere platenmaatschappijen zijn meer en meer op zoek naar mogelijkheden om via digitale draadloze communicatie hun producten te promoten. Uiteindelijk is het de bedoeling om ook muziek op deze manier te distribueren.

Nieuwe technieken maken het mogegelijk om via een GSM te luisteren naar streaming audio in FM-kwaliteit of zelfs "near CD"-kwaliteit. Daarnaast zijn promotionele activiteiten zoals ringtones ed ook steeds meer in trek. Net zoals een aantal andere maatschappijen, heeft Sony Music reeds wat experimenten op dit gebied lopen. Zo is er in Amerika bijvoorbeeld de "listening party" service, waar fans, voor release, naar fragmenten van nieuw te verschijnen CD's kunnen luisteren.

News.com