Interessant:

Nieuwe Blackberry gearriveerd

nieuws 5 november 2002 om 10:42

Wie beschikt over de BlackBerry® van O2, een draadloze communicatieoplossing om veilig buiten kantoor te e-mailen, kan voortaan ook mobiel bellen met zijn BlackBerry Wireless Handheld.

Hiermee springt O2 in op de wens van veel zakelijke gebruikers. Het bedrijf introduceert direct ook andere diensten voor de slimme handheld van Research In Motion (RIM) zoals de mogelijkheid attachments te lezen en centrale adressenlijsten in te zien. Bovendien blijken praktijkproeven met andere applicaties succesvol.

Met de BlackBerry van O2 was het al mogelijk voor zakelijke gebruikers onderweg e-mails te verzenden en automatisch te ontvangen. Dat gebeurt uiterst veilig, omdat alle overdrachten beveiligd zijn via encriptietechnologie (triple DES). Daarnaast beschikt de handheld over uitgebreide agendafuncties. O2 maakt het nu ook mogelijk te bellen met de BlackBerry-handheld door de telefoonfunctionaliteit te introduceren. Daarmee gaat een wens van veel gebruikers in vervulling. Voor de belfunctie maakt de BlackBerry gebruik van nieuwe software, een handige hoofdtelefoon en een zakelijk abonnement van O2.

Naast mobiel bellen is het ook mogelijk om e-mail attachments te lezen op de BlackBerry-handheld. Ook kan de gebruiker gegevens uit centrale adressenlijsten opvragen. De BlackBerry is in een aantal landen te gebruiken, dankzij GPRS-roaming. De ontwikkelingen staan overigens niet stil: nieuwe zakelijke applicaties zijn in aantocht, zoals tijdschrijfapplicaties, instant messaging en toegang tot CRM-databases. BlackBerry-gebruikers konden al vanaf elke plek en op ieder moment hun elektronische agenda draadloos synchroniseren met Microsoft Outlook of Lotus Notes.

Door de nieuwe applicaties op te nemen, maakt O2 de BlackBerry tot een nóg veelzijdigere bedrijfsoplossing, die bovendien veilig en zeer eenvoudig in beheer is. Om de introductie van de nieuwe functies te vieren, zijn de prijs en abonnementskosten van de BlackBerry tijdelijk verlaagd. Een BlackBerry Wireless Handheld is nu al verkrijgbaar voor 299 euro.

O2