Interessant:

Problemen met uitwisselbaarheid MMS

nieuws 27 oktober 2002 om 11:32

MMSjes van operators Ben en Vodafone zijn onderling slecht uitwisselbaar. Het versturen van een MMSje van een Vodafone telefoon naar een Ben telefoon loopt uit op een teleurstelling.

Normaalgesproken is het alleen de bedoeling dat gebruikers met een toestel dat niet geschikt is voor MMS een SMSje krijgen. In dat SMSje staat wordt de gebruiker dan doorverwezen naar de site van de operator. Op deze wijze kan de gebruiker toch het MMSje lezen / horen.

Ben was de eerste operator die MMS diensten aan ging bieden voor haar klanten. Vanaf afgelopen week is het ook mogelijk om met Vodafone MMS berichtjes te versturen en te ontvangen.

Een proef van WebWereld om een MMSje heen en weer te sturen van een Vodafone telefoon naar een Ben telefoon werd een mislukking. De Ben abonnee kreeg geen flitsende MMS, maar een verwijzing naar de website van Vodafone in een SMS bericht.

Volgens Vodafone ligt het probleem aan Ben, omdat Ben met oude apparatuur werkt. Ben stelt echter dat er geen updates aan het netwerk nodig zijn, maar dat er gewoon afspraken gemaakt moeten worden. Maar Ben wil met deze afspraken wachten totdat de andere operators ook MMS aanbieden. Crosscompatibiliteit zal dus nog wel enkele maanden op zich laten wachten.

WebWereld