Interessant:

iMode variant Vodafone

nieuws 24 oktober 2002 om 21:08

Foto's maken, versturen en ontvangen via een geïntegreerde camera, bezoeken van live! sites, Java- games, e-mail, ringtones, chat, SMS en mobiel bellen bij elkaar, dat is Vodafone live!.

En allemaal in kleur. Vanaf vandaag biedt Vodafone als eerste operator in Nederland alle nieuwste diensten in mobiele communicatie tegelijk aan en combineert die in één pakket, Vodafone live!. De dienst is voor alle klanten, jong en oud, is makkelijk in het gebruik en staat garant voor een compleet nieuwe beleving van mobiele communicatie. Een kleindochter kan direct een foto van haar lieve, nieuwe puppy naar oma sturen. Een student leest in de trein zijn e-mail of speelt één van de nieuwste Java games. En de architect stuurt via zijn mobiel die ene lastige hoek in het oude huis naar de aannemer die het huis restaureert.

Speciaal voor deze dienst heeft Vodafone een platform ontwikkeld zodat klanten Vodafone live! optimaal kunnen beleven. Dit platform maakt gebruik van een open standaard, waardoor het onafhankelijk is van merk of type toestel. Vanaf vandaag is Vodafone live! beschikbaar op drie toestellen: de Sharp GX 10, Nokia 7650 en Panasonic GD 87. Vodafone heeft toestel-instellingen afgestemd met de betreffende toestelfabrikanten om te garanderen dat klanten een optimale beleving van Vodafone live! ervaren. In de komende maanden zal het toestelaanbod worden uitgebreid zodat klanten kunnen kiezen uit een grotere varieteit van toestellen.

Een Vodafone live! aansluiting kan worden gecombineerd met de bestaande Vodafone abonnementen. Het gebruik van Vodafone live! wordt afgerekend in kilobyte. De klant betaalt alleen voor de hoeveelheid ontvangen en verstuurde informatie (data) en niet voor de duur van de verbinding. Voor het versturen van MMS geldt een tarief van Euro 0,49 per bericht voor zowel pre-paid als post-paid klanten. Klanten betalen geen abonnementskosten voor Vodafone live! en betalen dus alleen voor het gebruik en niet voor toegang tot Vodafone live!.

Vodafone post-paid klanten kunnen gebruik maken van een Vodafone live! voorraad vanaf Euro 5,- voor 250 kb. Een live! Voorraad wordt gebruikt voor het ontvangen en versturen van e-mail, het opvragen en versturen van informatie via de live! sites, en het opvragen en versturen van downloads (waaronder ringtones en games).

Vodafone