Interessant:

Garmin in zee met Volvo

nieuws 23 november 2007 om 10:30

Garmin heeft bekend gemaakt dat de nüvi 760 door Volvo is gekozen als mobiele navigatieoplossing in aantal geselecteerde Volvo modellen, waaronder de nieuwe Volvo C30 en de Volvo XC70.

Dit Volvo-specifieke model zal geleverd worden via dealers in heel Europa en Noord Amerika.

"Garmin is blij met deze samenwerking en stelt Volvo hierdoor in staat om zijn klanten een hoogwaardig satellietnavigatiesysteem aan te bieden. Volvo en Garmin zijn beide gericht op veiligheid, techniek en kwaliteit en wij zijn ervan overtuigd dat klanten het ontwerp van deze oplossing zullen waarderen", zegt Roger Jollis, OEM & mobile marketing directeur van Garmin. "Deze overeenkomst versterkt Garmins groeipositie als een vooraanstaand leverancier aan de automobielindustrie."

De speciale accessoire kit van Volvo omvat de nüvi 760 en een speciale 'intelligente' montagesteun, die bovenop het dashboard wordt geplaatst. Volvo heeft grondig onderzoek gedaan naar de positie van de steun en de invloed hiervan op de concentratie van de bestuurder. De plaatsing van de steun is hierdoor gegarandeerd niet van negatieve invloed op de bestuurder. Het ontwerp van de houder sluit nauw aan bij het uiterlijk van het interieur en zorgt ervoor dat er geen voedingkabels in het zicht door de auto lopen.

"We hebben Garmin gekozen als partner voor ons nieuwe Volvo Portable navigatieaanbod", zegt Lars-Erik Roos, Volvo’s managing director, accessoire business unit. "Ik geloof dat onze klanten de combinatie van dit navigatieproduct en de in de Volvo geïntegreerde installatie kit bijzonder zullen waarderen."

Het nüvi 760 navigatiepakket past op alle huidige Volvo productiemodellen, waaronder de nieuwe Volvo C30 en XC70. Hij kan ook gebruikt worden in een beperkt aantal eerdere modellen. Het accessoirepakket voor Volvo is naar verwachting begin december 2007 beschikbaar.