Interessant:

RIAA eist gegevens MP3 verspreider

nieuws 8 oktober 2002 om 17:08

De Recording Industry of America (RIAA) heeft nu haar pijlen gericht op internetprovider Verizon. De RIAA eist in een rechtzaak dat Verizon de klantgegevens openbaart van een klant die zeer veel MP3's illegaal verspreidt.

Verizon weigert tot dusver de klantgegeven te geven. De provider is van mening dat de RIAA de gangbare juridische weg moet bewandelen. Dus eerst de klant waarschuwen dat deze illegaal bezig is, waarop de klant zich vervolgens kan verweren. Mocht dat uiteindelijk op niks uitlopen dan zouden eventueel de klantgegevens openbaar gemaakt kunnen worden, vindt Verizon.

Bovendien is Verizon van mening dat zei niks te maken heeft met de handel en wandel van haar cliŽnten. De auteursrechten worden immers geschonden op de computer van de klanten van Verizon, en niet op de computers van Verizon.

De RIAA heeft al enkele maanden geleden aangekondigd nieuwe wegen te gaan bewandelen om de illegale verspreiding van muziek tegen te gaan. Het aanpakken van individuele klanten is een van de nieuwe tactieken. Als de rechter de RIAA gelijk geeft, is dit een grote overwinning voor de Amerikaanse muziekindustrie. Het zal dan immers aanzienlijk makkelijker worden individuele gebruikers te vervolgen.

WebWereld