Interessant:

Operator biedt gratis bellen via internet

nieuws 30 oktober 2007 om 11:52

De Engelse operator 3 introduceert een mobiele telefoon, waarmee ook - gratis - via Skype gebeld kan worden. De Skypephone is een volledige UMTS telefoon met ingebouwde Skype-toegang. Dit is de eerste keer dat een operator Skype combineert met haar eigen diensten.

Skypephone

In totaal gebruiken 246 miljoen mensen Skype. Met Skype kan je over internet bellen enSkypers bellen elkaar onderling gratis. Het bellen via de Skyphone is ook bij 3 gratis, mits je regelmatig je beltegoed opwaardeert of een abonnement hebt. De telefoon is gratis bij een abonnement of ongeveer 70 euro in een prepaypakket.

"3 wil het mobiele internet voor iedereen toegankelijk maken. Om dit te doen willen we ook webdiensten ontsluiten en betaalbaar maken. Communicatie is een basisbehoefte in het alledaagse leven. Skype is de leider in internetcommunicatie. Door Skype mobiel beschikbaar te maken laten wordt gratis bellen via internet veel meer toegankelijk." aldus Kevin Russell, CEO van 3.

De Skypephone is vanaf begin november te krijgen in Engeland. Later volgen Oostenrijk, Ierland, Denemarken en Zweden. Of de telefoon ook naar Nederland komt is niet bekend.