Interessant:

Weerstand voor bellen tijden vliegen neemt toe

nieuws 9 oktober 2007 om 11:05

Bellen tijdens het vliegen zal de komende tijd in de Verenigde Staten verboden blijven. Een voorstel om het belverbod op te heffen veroorzaakte zoveel tumult dat besloten is de plannen voorlopig in de koelkast te leggen.De Amerikaanse weerstand tegen telefoons aan boord van vliegtuigen komt voort uit de angst voor storingen op de gevoelige vliegtuigapparatuur.

Ook in Engeland bestaat veel weerstand tegen mobiele telefonie aan boord van vliegtuigen. De Engelse krant de Telegraph houdt een actie om vliegtuigen vrij te houden van mobiele telefonie. De krant heeft al meer dan 3.000 steunbetuigingen binnen.

De Engelse Civil Aviation Authority (CAA) telde na onderzoek in 2005 twintig technische problemen, veroorzaakt door mobiele telefoons. De European Aviation Safety Agency gaf echter eerder dit jaar groen licht voor bellen aan boord.

Na dit groene licht besloten tal van Europese vliegmaatschappijen bellen aan boord toe te staan. Ryanair, TAP Air Portugal en Air France hebben allemaal ver gevorderde plannen voor onboard bellen. Verder van huis maken Fly Emirates en Shenzhen Airlines hun vliegtuigen klaar voor de mobiele revolutie.

Vorige week was er nog grote paniek op het vliegveld van Seattle toen er een telefoon gevonden werd in een vliegtuig. Gevreesd werd voor een terroristische aanslag.