Interessant:

Nokia neemt NAVTEQ over

nieuws 3 oktober 2007 om 15:45

Nokia en NAVTEQ hebben een overeenkomst gesloten voor de overname van NAVTEQ door Nokia. Nokia betaalt ongeveer 5,7 miljard euro voor NAVTEQ.

De navigatiemarkt groeit snel, en nu locatiegebonden diensten zich snel uitbreiden naar mobiele communicatieplatforms, zal die groei nog verder doorzetten. Met NAVTEQ verwerft Nokia een aantal belangrijke assets: een team met de beste specialisten op het gebied van navigatiesoftware en industriële expertise, een sterk klantenbestand en een toonaangevende set digitale kaarten en technologieën met de ruimste geografische dekking.

NAVTEQ is een vooraanstaand leverancier van digitale kaartgegevens voor gebruik in autonavigatiesystemen, mobiele navigatieapparatuur, Internet-georiënteerde kaarttoepassingen en oplossingen voor overheden en bedrijven.

NAVTEQ blijft zijn digitale kaarten leveren aan de grote fabrikanten van navigatieapparatuur. Met NAVTEQ versterkt Nokia zijn aanbod locatiegebonden services en is het in staat het meest innovatieve, context-georiënteerde pakket Nokia Internetservices versneld op de markt te brengen.

"Locatiegebonden diensten zijn een hoeksteen van de Nokia’s Internetstrategie en de acquisitie van NAVTEQ is een belangrijke stap in ons streven naar een toonaangevende positie op deze markt," verklaarde Olli-Pekka Kallasvuo, President en CEO van Nokia.

"Dankzij de samenwerking met NAVTEQ zijn we in staat een aantal van onze Internetservices te verrijken met context en geografische informatie, en die services sneller in de markt te zetten. We maken ons daarnaast sterk om de dienstverlening en support aan de klanten van NAVTEQ te handhaven en verder uit te breiden."