Interessant:

Blij met dode UMTS mus

nieuws 26 september 2002 om 08:06

Mobilkom Oostenrijk heeft gisteren met veel tam-tam het eerste operationele UMTS netwerk van Europa aangekondigd. Veel bijzonders is het echter nog niet.

De Oostenrijkse operator is er in geslaagd om 11 UMTS basis-stations te bouwen. Met deze basis-stations kan 25% van de Oostenrijkse bevolking -indien gewenst- gebruik maken van het UMTS netwerk.

Aan snelle UMTS diensten is ook gedacht. Zo zal de consument nieuwsflitsen van het journaal kunnen zien op de telefoon, nog voordat deze op TV zijn uitgezonden.

Toch heeft de primeur van Mobilkom ook een keerzijde. Het netwerk is er, de diensten ook, maar er zijn geen UMTS telefoons. Met andere woorden, er kan 0% van de bevolking gebruik maken van UMTS.

Mobilkom claimt bovendien dat zij het eerste werkende UMTS netwerk van Europa hebben. Voor het gemak vergeet de Oostenrijkse operator de operationele UMTS netwerken op het Isle of Man en in Monaco maar even.

Desalniettemin is een dekking van 25% een hele prestatie. Als de eerste UMTS telefoons op de markt verschijnen kan er ook direct gebruik gemaakt worden van de dienst. Dat geeft de burger moed!

portablegear.nl