Interessant:

Moderne parkeermeter rekent ook boetes mobiel af

nieuws 8 augustus 2007 om 08:16

Een Amerikaans bedrijf brengt parkeermeters op de markt die volledig beheerd worden via de mobiele telefoon. Automobilisten kunnen zowel hun parkeergeld als hun boetes mobiel afrekenen.

Deze moderne parkeermeter komt van het bedrijf Photo Violation Technologies. Bij het parkeren laten automobilisten via hun mobieltje weten hoe lang zij wensen te parkeren. Vlak voordat de parkeertijd verstrijkt, krijgen zij een telefonische melding. Indien gewenst, kan er extra parkeertijd bijgeboekt worden.

Nadeel van dit systeem van Photo Violation is dat parkeerboetes automatisch worden gegeven, als een automobilist de meter niet tijdig mobiel bijvult. Het boetebedrag wordt via de mobiele telefoon afgerekend, maar ook via credit card of pinpas. Indien de automobilist de boete niet direct wil of kan afrekenen, dan wordt deze thuisgestuurd.

Het is nog niet bekend of er Amerikaanse gemeenten interesse in het systeem hebben, de hoge aanschafkosten vormen een drempel voor de gemeenten. Photo Violation belooft gemeenten dat de investering binnen zes maanden is terugverdiend.

Computable.nl