Interessant:

PSV doelpunten op XDA

nieuws 17 september 2002 om 00:28

Niet in het stadion maar toch de wedstrijd van je favoriete club meemaken. Het is mogelijk met GoalAlert, een unieke nieuwe dienst die wordt gelanceerd door PSV en NOB Mobile.

Met deze multimedia-dienst komen de doelpunten van wedstrijden van PSV in bewegend beeld en geluid op een mobiel device ter beschikking. GoalAlert is in zijn meest optimale vorm beschikbaar op de xda van O2. De nieuwe internetdienst zal op termijn ook beschikbaar zijn voor steeds meer voetbalclubs van de Holland Casino Eredivisie en vormt het startsignaal voor de verder ontwikkeling van content-diensten op mobiele apparatuur.

GoalAlert is een dienst, waarbij klanten via een sms geattendeerd worden als er in een wedstrijd van PSV gescoord is. Vervolgens kan tegen betaling een filmpje van de goal worden gedownload. Deze dienst heeft voor een grote groep voetbalsupporters een enorme toegevoegde waarde. GoalAlert is in zijn meest optimale vorm beschikbaar op de xda van telecomaanbieder O2. De xda is een Pocket PC en een mobiele telefoon en organiser in één. Het apparaat beschikt over vele communicatie- en internetmogelijkheden en heeft een groot kleurenscherm. GoalAlert is, in nauwe samenwerking met O2, ontwikkeld door PSV en NOB Mobile. De xda maakt gebruik van GPRS.

Evert Jaap Lugt, directeur van NOB Mobile, beschouwt sport in het algemeen, maar vooral voetbal tot de meest kansrijke toepassingen op het gebied van mobiele entertainment. "Diensten als GoalAlert zullen bovendien ook voor de voetbalclubs belangrijke, additionele, geldstromen realiseren die de concurrentiepositie versterken".

Patrick Morley, Chief Operating Officer bij O2, verwacht dat veel consumenten GoalAlert enthousiast en met veel plezier zullen ontvangen. "Er zijn veel voetballiefhebbers, met GoalAlert blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in een wedstrijd. O2 juicht deze dienst toe. GoalAlert is een mooi voorbeeld van wat je met mobiele datacommunicatie kunt doen." O2 beschouwt de succesvolle ontwikkeling en exploitatie van aan voetbal gerelateerde diensten zoals GoalAlert dan ook van groot strategisch belang voor de acceptatie in de markt van mobiele datadiensten.

Peter Kentie, verantwoordelijk voor het nieuwe mediabeleid van PSV, ziet GoalAlert als een stap voorwaarts voor de mobiele gebruiker. "De fan wordt dankzij GoalAlert niet alleen geïnformeerd over de actuele stand van zaken en de laatste nieuwsberichten, maar kan ook door het grote kleurenbeeldscherm en kwalitatief hoogwaardige bewegende beelden en geluiden van de xda, de hoogtepunten mobiel volgen. Dus de voetbalbelevenis en het PSV-gevoel overal in je hand, waar je ook bent. Voetbalcontent is aantrekkelijk voor mobiele media."

O2