Interessant:

BlackBerry-verbod voor hoge Franse ambtenaren

nieuws 28 juni 2007 om 08:01

Hoge Franse ambtenaren mogen hun BlackBerry niet langer meer gebruiken, uit vrees voor spionage. Alle medewerkers van de Franse president en de Franse premier hebben te horen gekregen dat zij hun e-mail niet langer mobiel mogen beheren met hun BlackBerry.

Volgens de Franse veiligheidsdienst SGDN, die het verbod heeft ingesteld, vormt het gebruik van BlackBerry's een gevaar, omdat de BlackBerry e-mailservers in Engeland en Amerika staan. SGDN vreest dat vertrouwelijke e-mail van Franse hoge ambtenaren in handen van buitenlandse spionnen komt.

De hoge ambtenaren zijn echter niet blij met het verbod, velen gebruiken hun BlackBerry dan ook nog steeds. Verschillende ambtenaren verklaarden dat BlackBerry de beste oplossing is voor mobiele e-mail, alternatieven werken volgens hen niet goed genoeg.

Research In Motion, het bedrijf achter BlackBerry, benadrukte dat hun systeem het veiligste mobiele datanetwerk van nu is. De BlackBerry-servers zijn bovendien voor geen enkele veiligheidsdienst toegankelijk.

BBC News