Interessant:

Vitaminic Nederland stopt

nieuws 30 augustus 2002 om 16:57

Vitaminic heeft besloten zijn kantoor in Nederland te sluiten. Het bedrijf zal zich in het vervolg alleen nog concentreren op thuisland ItaliŽ, Engeland en Frankrijk. De Nederlandse website blijft voorlopig wel online.

Enkele dagen geleden was er nog contact tussen de redactie van Portablegear.nl en het Amsterdamse kantoor van Vitaminic. Toen bleek er al dat er geen budget meer was voor de lokale vestiging.

De sluiting werd door het Italiaanse bedrijf bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Het van oorsprong Italiaanse bedrij werd in 1999 met veel tam-tam opgericht. Een half jaar later werd de Nederlandse site gelanceerd. Hierna volgden nog andere landen in Europa en niet te vergeten de Verenigde Staten.

Nu komt het bedrijf echter tot de conclusie dat de expansie geen succes is geworden. Het bedrijf zal zich in het vervolg alleen nog concentreren op thuisland ItaliŽ, Engeland en Frankrijk.

De .nl site blijft nog wel bestaan. Er zal echter minder aandacht worden besteed aan het promoten van muziek van Nederlandse bodem. Ook zal het bieden van Nederlands nieuws geen hoge prioriteit meer krijgen.

MP3.com is juist recent begonnen met een Nederlandse site. Van tegenwind heeft MP3.com klaarblijkelijk geen last. Vandaag heeft Kazaa aangekondigd met een soortgelijke dienst te komen als die van Vitaminic.

WebWereld